Granfondo ΟΜΦΑΛΙΟΣ

Τεχνικός Οδηγός Αγώνα

1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο ποδηλατικός αγώνας δρόμου «Granfondo ΟΜΦΑΛΙΟΣ Classic 2018» αποτελεί μια ποδηλατική διοργάνωση "Cycling for All" χαρακτήρα (συμμετοχή Elite, Juniors, Masters και Sportive αθλητών).  Διοργανώνεται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά (και 8η συνολικά) από τον Αθλητικό Όμιλο «ΘΗΣΕΑΣ» με την συνεργασία της WORLDOFBIKE Total Cycling Solutions και το Ξενοδοχείο «ΗΝΙΟΧΟΣ» στους Δελφούς, με την άδεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας,, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) και της UCI.  Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ για τις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων και Masters όπως αυτές ορίζονται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ.


2. ΑΓΩΝΕΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • ΚΥΡΙΑΚΗ, 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 Ώρα εκκίνησης: 11:00 ...........126,7χλμ.

ΔΕΛΦΟΙ (προεκκίνηση) – Οδός Άμφισσας-Λιβαδιάς – ΕΚΚΙΝΗΣΗ (km 0) - αριστερά προς Οδό Αραχόβης-Πολύδροσου (ΑΡΑΧΩΒΑ)  – Περιφερειακή οδός Επτάλοφου – οδός Αραχόβης-Πολύδροσου συνέχεια  –  Δεξιά Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας – Περιφερειακή Οδός Κάτω Τιθορέας – Δεξιά προς οδός Μαυρονερίου – Διστόμου – δεξιά οδός Άμφισσας-Λιβαδιάς – ΔΕΛΦΟΙ (Μουσείο) Τερματισμός.


3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (Ατομικές - Ομαδικές) - ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Η  συμμετοχή είναι επιτρεπτή για τις παρακάτω κατηγορίες αθλητών:

 1. Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο κατηγορίας Elite/U23 (ανδρών – γυναικών).  Εξαιρούνται οι παρακάτω περιπτώσεις:

- Ποδηλάτες – μέλη σε ομάδα, εγγεγραμμένη στην UCI κατά το τρέχον έτος (2018)

- Ποδηλάτες που έχουν πόντους UCI, κατά το τρέχον έτος και μέχρι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα

- Ποδηλάτες που έχουν συμμετάσχει σε παγκόσμιο ή ηπειρωτικό πρωτάθλημα κατά το τρέχον έτος

 1. Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο Masters (ανδρών – γυναικών)
 2. Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο Juniors (έφηβοι – νεάνιδες) 17-18 ετών
 3. Αθλητές – αθλούμενοι χωρίς αγωνιστικό δελτίο με ικανότητα συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες.


Το  Grand Fondo είναι ένας αγώνας κατηγορίας “Cycling For all” όπως αυτή περιγράφεται από τους κανονισμούς της UCI, ανοικτό για όλους τους ποδηλάτες οι οποίοι συμμετέχουν σε «ηλικιακά group», όπως παρακάτωΟι ηλικίες των αθλητών υπολογίζονται με βάση το ημερολογιακό έτος γέννησης (31/12), και όχι την ημερομηνία γέννησης.  Για να ισχύσει ένα ηλικιακό γκρουπ, θα πρέπει να δηλωθούν τουλάχιστον 6 ποδηλάτες – 4 για τις ποδηλάτισες, διαφορετικά θα γίνει ενοποίηση με την αμέσως μαζικότερη και μικρότερη ηλικιακή κατηγορία.


ΟΜΑΔΙΚΟ: Κάθε σωματείο – μέλος της ΕΟΠ μπορεί να δηλωθεί στην ομαδική κατάταξη (και για τις δυο ημέρες), με τις παρακάτω προυποθέσεις συμμετοχής:

 • Η ομάδα να έχει τουλάχιστον μια γυναίκα, ανεξαρτήτου ηλικίας
 • Η ομάδα να έχει τουλάχιστον έναν άνδρα, ανεξαρτήτου ηλίκιας
 • Η ομάδα να έχει έναν ποδηλάτη σε ηλικιακό γκρουπ των 40+
 • Η ομάδα να έχει έναν ποδηλάτη σε ηλικιακό γκρουπ των 50+


4.ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΓΩΝΑ – ΩΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Η Γραμματεία για επιβεβαίωση συμμετοχών και παραλαβή αριθμών αγώνα, καθώς και λοιπές πληροφορίες, θα βρίσκεται στο Εστιατόριο Ηνίοχος στους Δελφούς, την Κυριακή 3/6, από τις 8,00 μέχρι τις 10;00.   Όλοι οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από την Γραμματεία, για να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους, να υπογράψουν το φύλο αγώνα, και να παραλάβουν τα νούμερα τους όσοι δεν το έχουν κάνει τις προηγούμενες ημέρες. Τις προηγούμενες ημέρες θα μπορεί να γίνει παραλαβή αριθμών από την έδρα της Worldofbike (Λεωφόρος Μαραθώνος 28, 19009 Πικέρμι).


5α. ΕΓΓΡΑΦΗ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι εγγραφές για όλους τους συμμετέχοντες γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας:

www.wob-races.com/register/omphaliosregisteronline.html

Τελευταία ημερομηνία εγγραφών:

Τετάρτη 30η Μαίου 2018

Παράβολο συμμετοχής:

 • Είκοσι Ευρώ 20,- € (το πακέτο περιέχει αριθμό  συμμετοχής,  τροφοδοσία στις ζώνες τροφοδοσίας, τεχνική βοήθεια, ιατρική - παραιατρική βοήθεια, pasta-party μετά την λήξη των αγώνα στο εστιατόριο «Ηνίοχος» στους Δελφούς, αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού)


Για την διαμονή σας, μπορείτε να απευνθείτε σε προνομιακή τιμή 15,- € ανά άτομο (με πρωινό) στο ξενοδοχείο «Ηνίοχος» στους Δελφούς. Κρατήσεις θα γίνονται απευθείας από τους αθλητές και τις ομάδες στο 2265 083101 και στο e-mail reservations@delphi-hotel-iniohos.gr


Το παράβολο συμμετοχής καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Alpha-bank με ΙΒΑΝ: GR0201401300130002340017856 δικαιούχος: Κωνσταντοπουλου Γλυκερία.  Δυνατότητα πληρωμής θα υπάρχει και στην Γραμματεία των αγώνων, μόνο κατόπιν προηγούμενης συννενόησης, και με οικονομική επιβάρυνση των 5,- € ανά περίπτωση.


6. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΓΩΝΑ

Γενικότερα ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. και ειδικότερα για αγώνες δρόμου.  Θα  δοθεί μια εκκίνηση για όλους τους ποδηλάτες ταυτόχρονα.  Παρόλα αυτά, αν ο αριθμός συμμετοχών το επιβάλλει μπορεί οι συμμετέχοντες να χωριστούν σε γκρουπ και να επιβληθεί μια διαφορά 30’’ δευτερολέπτων.  Η χρήση ποδηλάτου δρόμου είναι αυστηρώς προτινόμενη, παρόλα αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και άλλος τύπος ποδηλάτου (πχ.cyclo-cross, mtb, trekking κ.α) με εξαίρεση ποδήλατα χρονομέτρησης, fixed, πίστας, tandem ή recumbent οχήματα.


7. ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Θα υπάρχουν οχηματα τεχνικής εξυπηρέτησης (neutral service) με μηχανικό και εξοπλισμένα με διάφορους τροχούς καθώς και νερά, φρούτα και τζελάκια.  Τα οχήματα neutral service θα κινούνται ως παρακάτω και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του Αλυτάρχη.

 • Ένα (1) όχημα θα ακολουθεί την κεφαλή του αγώνα
 • Δύο (2) ακόμα οχήματα ή και περισσότερα θα ακολουθούν ποδηλάτες, σύμφωνα με τις οδηγίες του Αλυτάρχη.
 • •Ένα (1) όχημα θα βρίσκεται στην ουρά του αγώνα (όχημα – σκούπα)    με ειδική χαρακτηριστική ταινία "End of Granfondo".

Όλα τα οχήματα θα έχουν ειδική σήμανση με κίτρινη χαρακτηριστική ταινία και ένδειξη "Neutral Race Support".


8. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Επιπλέον των Οχημάτων Τεχνικής εξυπηρέτησης, τα οποία θα μπορούν να κάνουν τροφοδοσία στους ποδηλάτες στην διαδρομή, θα υπάρξουν  τρεις (3) ζώνες τροφοδοσίας και μια ακόμα στον τερματισμό..  Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει σήμανση για κάθε ζώνη τροφοδοσίας, καθώς και προειδοποιητικές πινακίδες 5χλμ και 1χλμ πριν την ζώνη τροφοδοσίας.  Σε κάθε ζώνη τροφοδοσίας θα υπάρχουν νερά, ισοτονικά ποτά και φρούτα και/ή άλλα τρόφιμα όπως ενεργειακές μπάρες, κ.α.


9α. ΟΡΙΑ ΧΡΟΝΟΥ

Κάθε ποδηλάτης για να θεωρηθεί ότι ολοκλήρωσε το Gran-fondo και για να πάρει κατάταξη θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τον αγώνα σε 6 ½ ώρες. (όριο χρόνου)  Η Αγωνόδικος Επιτροπή, θα ελέγχει περιοδικά την κατάσταση του αγώνα (σε σχέση με το όριο χρόνου). Ένα όχημα με την ένδειξη  ENDOFRACE  θα κινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του Αλυτάρχη  των αγώνων (στο +-20% του χρόνου του προπορευόμενου ποδηλάτη.  Ποδηλάτες που μένουν πίσω από το όχημα με την σήμανση ENDOFRACE θα συνεχίζουν στην διαδρομή, σε ρυθμό γρήγορης βόλτας - προπόνησης, σεβόμενοι απολύτως τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αποκλειστικά με δική τους ευθύνη για την προσωπική τους ασφάλεια, και θα δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία που απαιτούνται (καταβάσεις, διασταυρώσεις, γραμμές τραίνων κλπ.) και τον απαραίτητο σεβασμό στον Κ.Ο.Κ.

Το Gran-Fondo ΟΜΦΑΛΙΟΣ  Classic είναι μια αγωνιστική εκδήλωση η οποίαα διεξάγεται σε δημόσια οδό, με διευκόλυνση της κίνησης των ποδηλάτων, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, και όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να σέβονται τον Κ.Ο.Κ. είτε κινούνται στο αγωνιστικό κομμάτι του Gran-fondo είτε στο μη αγωνιστικό.


9β. ΣΗΜΑΝΣΗ ΑΓΩΝΑ

Η σήμανση του αγώνα θα παραμείνει στην διαδρομή καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας του αγώνα. Τα κόκκινα βέλη δείχνουν την κατεύθυνση του αγώνα, ενώ θα υπάρχουν πινακίδες για τα 50χλμ. καθώς και τα τελευταία 20, 10, 5, 3, 1km, 500m, 200m.  Ενδεικτικές πινακίδες σήμανσης:

10α. ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΑΘΛΑ

 • Γενική Κατάταξη Gran-Fondo, όπου οι δέκα πρώτοι νικητές θα λάβουν χρηματικά έπαθλα αξίας 185 ευρώ, ως εξής:

1ος: 50€, 2ος 30€, 3ος 20€, 4ος-8ος 15€

 • Κατάταξη ανά ηλικιακή κατηγορία (age-group), όπως αυτές αναφέρονται στο Άρθρο 3 του παρόντος, και διαμορφώνονται με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής – Οι τρεις πρώτοι νικητές σε κάθε age group θα ανέβουν στο podium για την απονομή κυπέλλου.
 • Ομαδική Κατάταξη (η ομάδα που θα συγκεντρώσει τον μικρότερο άθροισμα των θέσεων των 4 καλύτερων αθλητών της, όπως αυτοί αναφέρονται στο άρθρο 3 του παρόντος) Η πρώτη νικήτρια ομάδα θα λάβει Κύπελλο.
 • Κάθε ποδηλάτης, που τερματίζει εντός του ορίου χρόνου των έξι ωρών, θα λάβει αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.
 • Κάθε σωματείο, που θα συμμετέχει με 10 και άνω ποδηλάτες συνολικά, θα λάβει αναμνηστικό έπαθλο αναγνώρισης της συμμετοχής, το οποίο θα παραλάβει από την Γραμματεία των αγώνων, κατά την εγγραφή των αθλητών.
 • Στα επίσημα φύλλα αγώνα, θα υπάρχει κατάταξη ανά αγωνιστική κατηγορία, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ. (Άρθρα 1.1.036 – 1.1.037)


10β. ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές θα διεξαχθούν στον Προαύλειο χώρο του Μουσείου Δελφών στις 15:30.  Για τα age-groups, που δεν θα έχει ολοκληρωθεί το podium απονομών (τριάδα) η τελετή απονομής θα γίνει στις 17:00   Οι ποδηλάτες – νικητές θα προσέλθουν με την αγωνιστική τους ενδυμασία (φανέλα ομάδας κατ’ ελάχιστον) και χωρίς ποδήλατα.


11. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Σε περίπτωση, που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και της UCI.


12. ΠΟΙΝΕΣ

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.


13. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διευθυντής Αγώνα είναι ο κ. Κωνσταντόπουλος Δημήτρης, τηλ. 6944526247


14. ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ (Συνολικά χιλιόμετρα: 126,7km)15. ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ (Συνολικά υψομετρικά 2600m)
ΑΝΔΡΕΣ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

17-18

17-18

19-29

19-29

30-34

30-39

35-39

40+

40-44


45-49


50-54


55-59


60-64


65+


Copyright @ All Rights Reserved

Call us: + 30 6944 526 247