ACROPOLIS Track GrandPrix

Akropolis Gran Prix 2018 - Τεχνικός Οδηγός αγώνα

Ποδηλασία σε πίστα

 

Ο Αθλητικός Όμιλος Θησέας, σε συνεργασία με τον ΠΣ Κρόνος Νίκαιας, και την Τεχνική Υποστήριξη της Worldofbike Total Cycling Solutions, διοργανώνουν διασυλλογικούς αγώνες πίστας, με την επωνυμία «SP Tableware - Ακρόπολις Γραν Πρι Πίστας 2018» στις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, Γυναικών (και Νεανίδων σε κοινή κατάταξη), Παίδων, Κορασίδων, Masters, καθώς και αγώνες επίδειξης για Παμπαίδες, Πανκορασίδες, Μίνι Αγόρια – Κορίτσια (Μικρά – Μεγάλα σε κοινή κατάταξη).

 

1.1 Ημερομηνία: 03.09.2018

1.2 Ώρα έναρξης αγώνων: 15:00

1.3 Τόπος: Αθήνα – Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ (Πίστα 250μ. – Καλυμμένη)

1.4 Αγωνίσματα:

 • ΑΝΔΡΕΣ
  • Αγώνας με Αποκλεισμό, Αγώνας Πόντων
 • ΓΥΝΑΙΚΕΣ (και Νεάνιδες)
  • Αγώνας με Αποκλεισμό, Αγώνας Τέμπο
 • ΕΦΗΒΟΙ
  • Αγώνας με Αποκλεισμό, Αγώνας Πόντων
 • ΜΑΣΤΕΡΣ
  • Αγώνας με Αποκλεισμό, Αγώνας Σκρατς
 • ΠΑΙΔΕΣ
  • Αγώνας με Αποκλεισμό, Αγώνας Τέμπο
 • ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
  • Αγώνας με Αποκλεισμό, Αγώνας Τέμπο
 • ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ-ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
  • Αγώνας Επιδειξης: Αγώνας Σκρατς με αποκλεισμό
 • ΜΙΝΙ
  • Αγώνας Επίδειξης: Γύρος Πίστας (1 lap) με φόρα

 

1.5 Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Ποδηλασίας και ειδικότερα για την ποδηλασία πίστας, καθώς και τους ειδικούς κανονισμούς αγώνα όπως αυτοί περιγράφονται παρακάτω:

 

1.6 Ειδικοί Κανονισμοί Αγώνων :

1.6.1 Κάθε σωματείο, μέλος της Ε.Ο.Ποδηλασίας έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με απεριόριστο αριθμό ποδηλατών, με δελτίο ενεργό για το 2018.

1.6.2 Λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας του αγωνιστικού χώρου, θα υπάρξουν όρια συμμετοχών ανά αγώνισμα (εφόσον χρειαστεί), προκειμένου να αποφευχθεί η πραγματοποίηση προκριματικών αγώνων (σε τέμπο, σκρατς, πόντους, αποκλεισμό) οι αγώνες να ολοκληρωθούν στον χρόνο, όπως αυτός αναφέρεται στο πρόγραμμα των αγώνων.

1.6.3 Στον Αγώνα με Αποκλεισμό, στον Aγώνα Τέμπο στον Αγώνα Σκρατς και στον Αγώνα Πόντων και σε περίπτωση, που δηλωθούν να συμμετάσχουν περισσότεροι από 24 ποδηλάτες, θα διεξαχθούν δυο (ή περισσότεροι) Τελικοί Αγώνες, ως ξεχωριστοί αγώνες σε κατάταξη. Τα κριτήρια για την επιλογή συμμετοχής σε έναν εκ των δύο αγώνων:

•Η κατηγορία του συμμετέχοντα (πχ. Άνδρας, Νέος, Έφηβος)

•Το έτος γέννησης του συμμετέχοντα.

•Ο αριθμός συμμετεχόντων του σωματείου του συμμετέχοντα ανά αγώνισμα.

•Άλλα κριτήρια που θα ορίσει η Αγωνόδικος Επιτροπή.

Υπευθυνοι για τον καταρτισμό των λιστών εκκίνησης είναι τα μέλη της Αγωνόδικου Επιτροπής, σε συνεργασία με τον διοργανωτή.

1.6.4 Ακυρώσεις συμμετοχών μπορούν να γίνουν μέχρι και την έναρξη του Τεχνικού Συνεδρίου. Επιτρέπονται αλλαγές ή νέες προσθήκες αθλητών, εφόσον αυτοί έχουν δηλωθεί με την έντυπη δήλωση συμμετοχής του σωματείου σε κάποιο από τα αγωνίσματα, και έχουν λάβει από την γραμματεία αριθμό συμμετοχής.

1.6.5 Η χρήση κράνους και ποδηλάτου με προδιαγραφές πίστας είναι υποχρεωτική και στις επίσημες προπονήσεις. Επίσης κατά την διάρκεια των επίσημων προπονήσεων και των αγώνων δεν επιτρέπεται η χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής (ενδοεπικοινωνίας, walkman, mp3 player κλπ.) με κίνδυνο αποκλεισμού του ποδηλάτη.

1.6.6 Αγώνες Επίδειξης –Κανονισμοί.

Αγώνας ενός γύρου πίστας με φόρα. Οι δηλωμένοι αθλητές συμμετέχουν ατομικά στην πίστα. Υποχρεωτικά συμμετέχουν με ποδήλατο τύπου πίστας ή με ποδήλατο δρόμου.

Αγώνας Σκρατς με αποκλεισμό. Ο αγώνας ξεκινάει και κάθε δεύτερο γύρο, θα αποκλείεται ο ποδηλάτης που ο οπίσθιος τροχός του θα περνάει τελευταίος την γραμμή τερματισμού. Μόλις οι ποδηλάτες φτάσουν τον αριθμό 5, θα συνεχίσουν με αγώνα 5 στροφών, εκ των οποίων θα αναδειχθουν οι τελικοί νικητές του αγώνα. Υποχρεωτικά συμμετέχουν ποδηλάτες με ποδήλατο τύπου πίστας, αποκλειστικά.

Στους αγώνες επίδειξης ισχύει το μέγιστο ανάπτυγμα για κάθε κατηγορία, όπως αυτό αναφέρεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ.

1.6.7 Σε όλα τα αγωνίσματα οι ποδηλάτες θα συμμετέχουν με τις δηλωμένες εμφανίσεις των σωματείων τους.

 

1.7 Τόπος και Ώρες Λειτουργίας Γραμματείας:

Η Γραμματεία θα λειτουργεί εντός του αγωνιστικού χώρου του ποδηλατοδρομίου, την ημέρα των αγώνων, από τις 13:30. Τις ώρες λειτουργίας θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα. Σωματεία, που επιθυμούν αλλαγές στις δηλώσεις συμμετοχών σε κάποιο αγώνισμα, θα το αναφέρουν μέσω του Αρχηγού της Ομάδας στον Γραμματέα των αγώνων, το αργότερο την προηγούμενη ημέρα της διεξαγωγής του αγωνίσματος. Για όλους τους συμμετέχοντες πλην αυτούς των αγώνων επίδειξης θα υπάρχει παράβολο συμμετοχής πέντε ευρώ 5,-€ το οποίο θα καταβάλλεται στην Γραμματεία των αγώνων, την ώρα της παραλαβής των αγωνιστικών αριθμών.

 

1.8 Δηλώσεις Συμμετοχής:

1.8.1 Η δήλωση συμμετοχής κάθε σωματείου πρέπει να αποσταλεί μέχρι και την Παρασκευή 31.08.2018, στο e-mail thiseasclub@gmail.com, στο επισυναπτόμενο έντυπο συμμετοχής.

1.8.2 Στις δηλώσεις συμμετοχής θα φαίνεται με ευκρίνεια, το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου, και το έτος γέννησης του αθλητή. Επίσης θα αναφέρεται και ο Αρχηγός – Συνοδός κάθε ομάδας.

 

1.9 Τεχνικό Συνέδριο:

Την ημέρα του αγώνα και ώρα 14:00 στον χώρο της Γραμματείας των αγώνων. Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική.

 

1.10 Έπαθλα:

Στον αγώνα θα δοθούν οι παρακάτω βραβευσεις.

1.10.1 Μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές (-τριες) σε κάθε αγώνισμα.

 

1.11 Απονομές Επάθλων:

Όπως ορίζονται από το πρόγραμμα. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

 

1.12 Πρόγραμμα Αγώνων:

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα (πχ. αναβολή αγωνισμάτων, σύμπτυξη κατηγοριών κλπ.). Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ό,τι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο διοργανωτής και η αγωνόδικος επιτροπή.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

Call us: + 30 6944 526 247

Copyright @ All Rights Reserved