Granfondo ΘΗΣΕΑΣ

GRAN FONDO "ΘΗΣΕΑΣ"

Τεχνικός Οδηγός Αγώνα

1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο ποδηλατικός αγώνας δρόμου «Gran-Fondo ΘΗΣΕΑΣ» αποτελεί μια ποδηλατική εκδήλωση “Cycling for All” χαρακτήρα (συμμετοχή Elite, Juniors, Masters και sportive αθλητών). Διοργανώνεται από τους Αθλητικούς Ομίλους Μεσόγειος και Θησέας με την τεχνική υποστήριξη της WORLDOFBIKE Total Cycling Solutions, με την άδεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) και της UCI. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 01.04.2018. Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ για τις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων και Masters, όπως αυτές ορίζονται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ.

 

Ο αγώνας διοργανώνεται με την αιγίδα και την αρωγή του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων στα πλαίσια των 4ων Παντροιζηνιακών Αγώνων 2018 «Στον Δρόμο του ΘΗΣΕΑ»

 

2. ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 Ώρα εκκίνησης: 09:30 απόστασης 120,8χλμ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: ΚΤΕΟ Μάνδρας (προεκκίνηση) – Ελευσίνα – Ηρώων Πολυτεχνείου Εθνική Οδός 8 (Ελευσίνα-Κόρινθος) – Λουτρόπυργος – Νέα Πέραμος – Λάκκα Καλογήρου (Εκκίνηση) – Κινέττα – Άγιοι Θεόδωροι – Παλαιά Εθνική Οδός 8 – Διυλιστήρια – Άγιος Χαράλαμπος – Ίσθμια – Εθνική Οδός 8 (Ελευσίνα-Κόρινθος) – Αριστερά προς Επίδαυρο – Εθνική Οδός 10 (Κόρινθος-Επίδαυρος) – Κάβος – Λουτρά Ωραίας Ελένης – Άγιος Βλάσσης Σοφικού – Νέα Επίδαυρος – Παλαιά Επίδαυρος (περιφερειακά) αριστερά προς Τραχειά – Επαρχιακή Οδός Επίδαυρος-Τραχειά – αριστερά προς Γαλατά – Επαρχιακή οδός Γαλατάς-Επίδαυρος – Όρια Δήμου Τροιζηνίας – Δρυόπη (περιφερειακά) – Τερματισμός.

 

 

3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (ατομικές, ομαδικές) – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Και στους δυο αγώνες οι συμμετοχή είναι επιτρεπτή, για τις παρακάτω κατηγορίες αθλητών:

1.Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο κατηγορίας Elite (ανδρών – γυναικών). Εξαιρούνται οι παρακάτω περιπτώσεις:

 • Ποδηλάτες – μέλη σε ομάδα, εγγεγραμμένη στην UCI κατά το τρέχον έτος (2018)
 • Ποδηλάτες που έχουν πόντους UCI, κατά το τρέχον έτος και μέχρι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.
 • Ποδηλάτες που έχουν συμμετάσχει σε παγκόσμιο ή ηπειρωτικό πρωτάθλημα κατά το τρέχον έτος.

2.Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο Masters (ανδρών – γυναικών)

3.Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο Juniors (έφηβοι – νεανίδες) 17-18 ετών. (Θα ισχύσει μέγιστο ανάπτυγμα 7.93m. σύμφωνα με τους κανονισμούς ΕΟΠ (2.2.023)

4.Αθλητές – αθλούμενοι χωρίς αγωνιστικό δελτίο, με ικανότητα συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες.

Το Gran-Fondo είναι ένας αγώνας κατηγορίας “Cycling for All” όπως αυτή περιγράφεται από τους κανονισμούς της UCI, ανοικτό για όλους τους ποδηλάτες οι οποίοι συμμετέχουν, σε «ηλικιακά group» (age-groups), όπως παρακάτω:

ΑΝΔΡΕΣ 17-18, 19-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65+

ΓΥΝΑΙΚΕΣ 17-18, 19-29, 30-39, 40+

Οι ηλικίες των αθλητών υπολογίζονται με βάση το ημερολογιακό έτος γέννησης (31/12), και όχι την ημερομηνία γέννησης. Για να ισχύσει ένα ηλικιακό γκρουπ, θα πρέπει να δηλωθούν τουλάχιστον 6 ποδηλάτες ή 4 ποδηλάτισσες αντίστοιχα για τις γυναικείες κατηγορίες, διαφορετικά θα γίνει ενοποίηση με την αμέσως μαζικότερη και μικρότερη ηλικιακή κατηγορία.

ΟΜΑΔΙΚΟ: Κάθε σωματείο – μέλος της ΕΟΠ θα δηλωθεί στην ομαδική κατάταξη του Gran-Fondo (με τις παρακάτω προϋποθέσεις συμμετοχής:

 • Η ομάδα να έχει τουλάχιστον μια γυναίκα, ανεξαρτήτου ηλικίας
 • Η ομάδα να έχει τουλάχιστον έναν άνδρα, ανεξαρτήτου ηλικίας
 • Η ομάδα να έχει έναν ποδηλάτη σε ηλικιακό γκρουπ των 40+
 • Η ομάδα να έχει έναν ποδηλάτη σε ηλικιακό γκρουπ των 50+

 

4. ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΓΩΝΑ – ΩΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Γραμματεία για επιβεβαίωση συμμετοχών, παραλαβή αριθμών αγώνα, καθώς και λοιπές πληροφορίες, θα λειτουργεί στην έδρα της Worldofbike (Λεωφόρος Μαραθώνος 28, 19009 Πικέρμι) από την Πέμπτη 29/3 μέχρι το Σάββατο 31/3 και ώρα 17.00). Την Κυριακή 1/4, η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει 08.00 με 09.00 στην περιοχή εκκίνησης (ΚΤΕΟ Μάνδρας). Όλοι οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από την Γραμματεία, για να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους, να υπογράψουν το φύλο αγώνα, και να παραλάβουν τα νούμερα τους όσοι δεν το έχουν κάνει τις προηγούμενες ημέρες.

 

Στον χώρο της εκκίνησης υπάρχει άνετος χώρος Parking για τα οχήματα των συμμετεχόντων, ο οποίος θα φυλάσσεται καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, από προσωπικό της εταιρίας Argos Security.

 

5α. ΕΓΓΡΑΦΗ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι εγγραφές θα γίνουν ηλεκτρονικά, για όλους τους συμμετέχοντες, μέσω της φόρμας συμμετοχής της ιστοσελίδας www.wob-races.com/register/thiseasregisteronline.html

 

5β. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τελευταία ημερομηνία εγγραφών: Τετάρτη, 28η Μαρτίου 2018

 

5γ. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δεκαπέντε ευρώ (15,-€) (το πακέτο περιέχει, αριθμό συμμετοχής, τροφοδοσία στις ζώνες τροφοδοσίας, τεχνική βοήθεια, ιατρική – παραϊατρική βοήθεια, αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής). Για τους μη κατόχους αγωνιστικού δελτίου – μη μέλη σωματείου ΕΟΠ, το παράβολο συμμετοχής θα είναι είκοσι ευρώ (20,-€) και θα περιλαμβάνει επιπλέον και ασφάλεια ατυχήματος. Το παράβολο συμμετοχής καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Alpha Bank με ΙΒΑΝ:

GR0201401300130002340017856 δικαιούχος: Κωνσταντοπούλου Γλυκερία

Δυνατότητα πληρωμής θα υπάρχει και στην Γραμματεία των αγώνων, μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης, και με οικονομική επιβάρυνση των πέντε ευρώ (5€) ανά περίπτωση.

 

Για τους ποδηλάτες, που δεν θα έχουν δυνατότητα επιστροφής (με δικό τους μέσο) θα υπάρξει πούλμαν με τρέιλερ μεταφοράς ποδηλάτων της εταιρίας «ΧΑΛΟΥΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ» με δυνατότητα επιστροφής στον χώρο εκκίνησης. Η παροχή αυτή θα κοστίζει δώδεκα ευρώ (12,-€) ανά άτομο τα οποία θα καταβάλλονται μαζί με το παράβολο συμμετοχής. H αναχώρηση του πούλμαν επιστροφής θα γίνει από τον Γαλατά (πλησίον χώρου απονομών) για την εκκίνηση στις 17:00

 

6. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΓΩΝΑ

Γενικότερα ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. και ειδικότερα για αγώνες δρόμου. Θα δοθεί μια εκκίνηση για όλες τις κατηγορίες ποδηλατών ταυτόχρονα. Παρόλα αυτά, αν ο αριθμός συμμετοχών το επιβάλλει μπορεί οι συμμετέχοντες να χωριστούν σε γκρουπ και να επιβληθεί μια διαφορά 30’’ δευτερολέπτων. Η χρήση ποδηλάτου δρόμου είναι αυστηρώς προτεινόμενη, παρόλα αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και άλλος τύπος ποδηλάτου (πχ.cyclo-cross, mtb, trekking κ.α) με εξαίρεση ποδήλατα χρονομέτρησης, fixed, πίστας, tandem ή recumbent οχήματα.

 

7. ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Θα υπάρχουν οχήματα τεχνικής εξυπηρέτησης, με μηχανικό και εξοπλισμένα με διάφορους τροχούς καθώς και νερά και φρούτα. Τα οχήματα neutral service θα κινούνται ως παρακάτω και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του Αλυτάρχη.

 • Ένα (1) όχημα θα ακολουθεί την κεφαλή του αγώνα
 • Δύο (2) ακόμα οχήματα ή και περισσότερα θα ακολουθούν ποδηλάτες, σύμφωνα με τις οδηγίες του Αλυτάρχη.

Όλα τα οχήματα θα έχουν ειδική σήμανση με κίτρινη χαρακτηριστική ταινία, και ένδειξη “NEUTRAL RACE SUPPORT”

 

8. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Στην διαδρομή, Θα υπάρξουν δύο (2) ζώνες τροφοδοσίας, καθώς και μια ακόμη στον τερματισμό. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει σήμανση για κάθε ζώνη τροφοδοσίας, καθώς και προειδοποιητικές πινακίδες 5χλμ και 1χλμ πριν την ζώνη τροφοδοσίας. Σε κάθε ζώνη τροφοδοσίας θα υπάρχουν νερά, ισοτονικά ποτά και φρούτα και/ή άλλα τρόφιμα όπως ενεργειακές μπάρες κ.α.

 

9α. ΟΡΙΑ ΧΡΟΝΟΥ

Κάθε ποδηλάτης, για να θεωρηθεί, ότι ολοκλήρωσε το Gran-Fondo και για να πάρει κατάταξη θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει του αγώνα σε έξι 6 ώρες (όριο χρόνου). Η Αγωνόδικος Επιτροπή, θα ελέγχει περιοδικά την κατάσταση του αγώνα (σε σχέση με το όριο χρόνου).

 • Ένα (1) όχημα με την ένδειξη “END OF RACE” το οποίο και θα κινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του Αλυτάρχη των αγώνων (στο +-20% του χρόνου του προπορευόμενου αθλητή).
 • Ένα (1) όχημα θα βρίσκεται στην ουρά της εκδήλωσης (όχημα – σκούπα), πίσω από τον τελευταίο συμμετέχοντα, με την ένδειξη “END OF GRANFONDO”.

Ποδηλάτες που μένουν πίσω από το όχημα με την σήμανση “END OF RACE” θα συνεχίζουν στην διαδρομή, σε ρυθμό γρήγορης βόλτας – προπόνησης, σεβόμενοι απολύτως τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, με δική τους ευθύνη για την προσωπική τους ασφάλεια, και θα δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία που απαιτούνται (καταβάσεις, διασταυρώσεις, γραμμές τραίνων κλπ.) και τον απαραίτητο σεβασμό στον Κ.Ο.Κ.

Το Gran-Fondo «Αιγέας» είναι μια αγωνιστική εκδήλωση, η οποία διεξάγεται σε δημόσια οδό, (με διευκόλυνση της κίνησης των ποδηλατών όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι), και όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να σέβονται τον Κ.Ο.Κ. είτε κινούνται στο αγωνιστικό κομμάτι του Gran-Fondo είτε στο μη αγωνιστικό.

 

9β. ΣΗΜΑΝΣΗ ΑΓΩΝΑ

Η σήμανση του αγώνα θα παραμείνει στην διαδρομή καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας του αγώνα. Τα κόκκινα βέλη δείχνουν την κατεύθυνση του αγώνα, ενώ θα υπάρχουν πινακίδες για τα 50χλμ. καθώς και τα τελευταία 20, 10, 5, 3, 1km, 500m, 200m. Ενδεικτικές πινακίδες σήμανσης:

 

10α. ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΑΘΛΑ

 • Γενική Κατάταξη Gran-Fondo, όπου οι δέκα πρώτοι νικητές θα λάβουν χρηματικά έπαθλα αξίας 185 ευρώ, ως εξής:

1ος: 50€, 2ος 30€, 3ος 20€, 4ος-8ος 15€

 • Κατάταξη ανά ηλικιακή κατηγορία (age-group), όπως αυτές αναφέρονται στο Άρθρο 3 του παρόντος, και διαμορφώνονται με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής – Οι τρεις πρώτοι νικητές σε κάθε age group θα ανέβουν στο podium για την απονομή κυπέλλου.
 • Ομαδική Κατάταξη (η ομάδα που θα συγκεντρώσει τον μικρότερο άθροισμα των θέσεων των 4 καλύτερων αθλητών της, όπως αυτοί αναφέρονται στο άρθρο 3 του παρόντος) Η πρώτη νικήτρια ομάδα θα λάβει Κύπελλο.
 • Κάθε ποδηλάτης, που τερματίζει εντός του ορίου χρόνου των έξι ωρών, θα λάβει αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.
 • Κάθε σωματείο, που θα συμμετέχει με 10 και άνω ποδηλάτες συνολικά, θα λάβει αναμνηστικό έπαθλο αναγνώρισης της συμμετοχής, το οποίο θα παραλάβει από την Γραμματεία των αγώνων, κατά την εγγραφή των αθλητών.
 • Στα επίσημα φύλλα αγώνα, θα υπάρχει κατάταξη ανά αγωνιστική κατηγορία, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ. (Άρθρα 1.1.036 – 1.1.037)

 

10β. ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές θα διεξαχθούν στην Κεντρική Πλατεία Γαλατά (20χλμ. από τον χώρο τερματισμού) στις 15:00. Για τα age-groups, που δεν θα έχει ολοκληρωθεί το podium απονομών (τριάδα) η τελετή απονομής θα γίνει στις 16:30 Οι ποδηλάτες – νικητές θα προσέλθουν με την αγωνιστική τους ενδυμασία (φανέλα ομάδας κατ’ ελάχιστον) και χωρίς ποδήλατα.

 

11. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Σε περίπτωση, που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και της UCI.

 

12. ΠΟΙΝΕΣ

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

 

13. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διευθυντής Αγώνα είναι ο κ. Κωνσταντόπουλος Δημήτρης, τηλ. 6944526247

 

14. ΧΑΡΤΗΣ – ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Call us: + 30 6944 526 247

Copyright @ All Rights Reserved