PETROUPOLIS Multi-Cross 2018

PETROUPOLIS MULTI-CROSS

28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

 

 

Τεχνικός Οδηγός του Αγώνα:

Τα αθλητικά σωματεία ΑΟ Θησέας, Μεσόγειος ΑΟ και ΠΔΣ Οδυσσέας, με την αρωγή του Δήμου Πετρούπολης και την υποστήριξη της World-Of-Bike Total Cycling Solutions, διοργανώνουν το «PETROUPOLIS MULTI-CROSS 2018» που αποτελείται από τα παρακάτω events:

 

Mountain Bike Σιρκουί XCC (Short Track), Cyclo-Cross (CX), Cross Δίαθλο (Run-MTB-Run)

 

*To Cross Δίαθλο αποτελείται από Cross Country Τρέξιμο, Mountain Biking (MTB) και Cross Country Τρέξιμο.

 

Βασικές πληροφορίες

:

•Ημερομηνία – Τοποθεσία:: Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018, Άλσος Αγ.Δημητρίου, Πετρούπολη

 

•Πρόγραμμα Αγώνων (Διάρκεια – Αποστάσεις):

09.30 Άνοιγμα Γραμματείας Αγώνων

10.00 – 11.00 Επίσημη Προπόνηση – αναγνώριση διαδρομής

11.00 – 12.00 Αγώνες Mountain Bike Σιρκουί XCC (Short Track), Διάρκεια: 40’ (Mια ή δύο εκκινήσεις σε age-groups, ανάλογα τον αριθμό των συμμετεχόντων)

12.00 – 13.00 Cyclo-Cross, Διάρκεια: (X-pert 50’, Fun 40’)

13.00 – 14.30 Cross Δίαθλο, Αποστάσεις: 3km Run - 10,1km MTB – 1,5km Run. Σε περίπτωση συμμετοχής περισσότερων των 30 αθλητών, θα διεξαχθούν προκριματικές σειρές με μειωμένες αποστάσεις (15-30 ποδηλάτες σε κάθε σειρά), όπου θα προκριθούν σε ένα τελικό αγώνα.

15.00 Απονομές όλων των αγώνων/κατηγοριών

 

Οι διοργανωτές μπορούν να αλλάξουν την σειρά των αγωνισμάτων, την διάρκεια ή τις αποστάσεις εφόσον συντρέχουν οι λόγοι. Αναλυτική και ακριβής ενημέρωση για κάθε αγώνισμα θα δωθεί μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών.

 

•Κατηγορίες Mountain Bike - XCC: Θα ισχύουν οι ακόλουθες κατατάξεις age-groups:

Άνδρες:15-18(Juniors), 19-29, 30-39, 40-49, 50+, Γυναίκες:13-18(Juniors), 19+ Για όλες τις παραπάνω κατηγορίες και όσον αφορά τις βραβεύσεις, θα γίνονται ξεχωριστές απονομές για τα age groups σε περίπτωση, που συμμετέχουν περισσότεροι από πέντε (5) ποδηλάτες ανά age-group, ή τρεις (3) για τις γυναικείες κατηγορίες). Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχει συγχώνευση δύο ή περισσοτέρων age-groups.

 

•Κατηγορίες Cyclo-Cross: Θα ισχύσουν οι ακόλουθες κατατάξεις age-groups:

Άνδρες:X-pert 17-39, X-pert 40+, Fun 15+ Ποδηλάτες – κάτοχοι Αγωνιστικού δελτίου ΕΟΠ συμμετέχουν υποχρεωτικά ως X-pert.

 

•Κατηγορίες Cross Δίαθλο: Θα ισχύουν οι ακόλουθες κατατάξεις age-groups:

Άνδρες:16-18(Juniors), 19-29, 30-39, 40-49, 50+, Γυναίκες:16+, Σκυταλοδρομία:Συμμετέχουν δύο (2) αθλητές (1 δρομέας και 1 ποδηλάτης) ανεξαρτήτου φύλου ή ηλικίας. Ο δρομέας υποχρεούται να συμμετάσχει και στα δυο σκέλη του Run, προκειμένου η ομάδα του, να λάβει κατάταξη). Ελάχιστη ηλικία συμμετοχής τα 15 έτη.

 

Για όλες τις παραπάνω κατηγορίες και όσον αφορά τις βραβεύσεις, θα γίνονται ξεχωριστές απονομές για τα age groups σε περίπτωση, που συμμετέχουν περισσότεροι από πέντε (5) ποδηλάτες ανά age-group, ή τρεις (3) για τις γυναικείες κατηγορίες). Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχει συγχώνευση δύο ή περισσοτέρων age-groups.

 

Για όλα τα αγωνίσματα: Η ηλικία κάθε συμμετέχοντα υπολογίζεται σύμφωνα με τον αριθμό που προκύπτει από την αφαίρεση του έτους γέννησης του συμμετέχοντα από το τρέχον έτος 2018. (πχ. ως 15 ετών θεωρούνται ποδηλάτες με ετ.γέννησης το 2003 κλπ.)

 

•Συμμετοχή: Γίνεται μέσω συμπληρωσης της φόρμας συμμετοχής, όπου θα δηλώνεται και η ομάδα/χορηγός (σωματεία ή άλλες ερασιτεχνικές ομάδες).

Εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας www.wob-races.com μέχρι την Πεμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

 

•Γραμματεία: Η Γραμματεία των αγώνων, για παραλαβή αριθμών και πληρωμή παραβόλου συμμετοχής, θα λειτουργεί από τις 09.00, σε χώρο πλησίον της εκκίνησης. Οι συμμετέχοντες ποδηλάτες πρέπει να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους, τουλάχιστον 60’ πριν την εκκίνηση της κατηγορίας τους.

 

•Παράβολο: Στο MTB-XCC κάθε εγγραφή ποδηλάτη επιβαρύνεται με παράβολο συμμετοχής (πέντε) 5,-Ευρώ. Για το Cyclo-Cross, το παράβολο συμμετοχής είναι (δέκα) 10,- Ευρώ. Για το Cross Δίαθλον, το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα (δεκαπέντε) 15,- ευρώ για τις ατομικές συμμετοχές και στα (είκοσι) 20,- ευρώ για τις ομάδες Σκυταλοδρομίας. Το παράβολο θα πληρώνεται στην γραμματεία των αγώνων πριν την παραλαβή των αριθμών. Εγγραφές για περιορισμένο αριθμό αθλητών μπορούν να γίνουν την ημέρα των αγώνων, μέχρι και 60’ πριν την εκκίνηση κάθε αγωνίσματος. Στην περίπτωση αυτή, το παράβολο διπλασιάζεται.

 

•Βραβεύσεις: Σε κάθε βράβευση συμμετέχουν οι τρεις πρώτοι νικητές (-τριες), ανά κατηγορία και/ή υποκατηγορία, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν με την αγωνιστική τους εμφάνιση, χωρίς ποδήλατα. Κύπελλο στον πρώτο νικητή, μετάλλια για τους τρεις πρώτους νικητές.

 

•Αποδοχή Κανονισμών – Ανάληψη Ευθυνών: Κάθε συμμετέχων αποδέχεται τους κανονισμούς της ΕΟΠ και της UCI για το άθλημα της ποδηλασίας καθώς και τους ειδικούς ανά αγώνισμα Κανονισμούς. Όσον αφορά το αγώνισμα του Cross Δίαθλου, οι συμμετέχοντες αποδέχονται τους Κανονισμούς, όπως αυτοί ισχύουν από την ΕΟΤΡΙ και την ITU. Οι διοργανωτές δεν φέρουν ευθύνη για φθορά, κλοπή ή απώλεια αγωνιστικού εξοπλισμού, ούτε για περίπτωση ατυχήματος αθλητή, που ευθύνεται στην αγωνιστική του ικανότητα. Παρόλα αυτά, θα φροντίσουν για την κάλυψη Πρώτων Βοηθειών από Ιατρικό προσωπικό. Οι συμμετέχοντες αθλητές είναι υποχρεωμένοι να φέρουν τους αγωνιστικούς τους αριθμούς, ακόμα και κατά την διάρκεια της επίσημης προπόνησης.

 

•Κανονισμοί για τα αγωνίσματα της Ποδηλασίας: Ισχυουν οι κανονισμοί της ΕΟΠ και της UCI για το άθλημα της ποδηλασίας, και πιο συγκεκριμένα για το αγώνισμα του MTB XCC και για το αγώνισμα του Cyclo-Cross. Τεχνική βοήθεια επιτρέπεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της UCI. Ποδηλάτες, που κλείνονται στροφή από τον προπορευόμενο, υποχρεούνται να εκκενώσουν τον αγωνιστικό χώρο, με τις οδηγίες των Κριτών. Παρόλα αυτά θα λαμβάνουν κατάταξη, σε θέση σχετική με την θέση που είχαν την ώρα της αποχώρησης από τον αγωνιστικό χώρο.

 

•Κανονισμοί για το αγώνισμα του Cross Διάθλου: Ισχύουν οι κανονισμοί της ΕΟΤΡΙ και της ITU για το άθλημα του Cross Duathlon. Οι αθλητές επιτρέπεται να σπρώχνουν ή να κουβαλούν στους ώμους τους, το ποδήλατό τους. Επιτρέπεται το drafting. Για λόγους ασφάλειας μπορεί να μην επιτραπεί από τους κριτές η προσπέραση λίγο πριν την είσοδο στην περιοχή αλλαγών. Αθλητές που κλείνονται στροφή από τον προπορευόμενο (lapped riders) δεν αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο και συνεχίζουν μέχρι να καλύψουν ολόκληρη την απόσταση του αγώνα.

 

•Διευκρινήσεις για το ποδήλατο στο Cross Δίαθλο: Η μέγιστη διάμετρος των τροχών είναι 29’’, το ελάχιστο φάρδος των ελαστικών είναι 1½ ίντσες. Ο εμπρόσθιος τροχός μπορεί να είναι διαφορετικής διαμέτρου από τον οπίσθιο. Επιτρέπονται ελαστικά με τακούνι και/ή ελαστικά slick. Επιτρέπονται τα κλασσικού τύπου ακροτίμονα, στα τιμόνια MTB με την προυπόθεση ότι τα άκρα θα είναι σφραγισμένα με τάπες. Δεν επιτρέπονται τιμόνια τύπου δρόμου (γυριστά), καθώς και οποιουδήποτε είδους επιπρόσθετες στο τιμόνι προεκτάσεις

(μπάρες).

 

•Ειδικός εξοπλισμός Cyclo-Cross: Οι ποδηλάτες είναι υπεύθυνοι να παρακολουθούν τον αγωνιστικό τους εξοπλισμό και την κατάσταση αυτού. Σε γενικές γραμμές το ποδήλατο πρέπει να είναι κλασικού τύπου (πχ. οι σωλήνες του σκελετού να σχηματίζουν τρίγωνο), με τροχούς ίσης διαμέτρου, και ελαστικά πάχους μέχρι 32mm. (Θα ελέγχονται πριν την εκκίνηση). Ποδήλατα τύπου ΜΤΒ είναι αποδεκτά, με την προυπόθεση ότι τα ελαστικά θα είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές για αγώνες Cyclo-Cross. Προσοχή: Μέγιστο πλάτος ποδηλάτου (και κατ’επέκταση τιμονιού) τα 50εκ. (κανονισμοί ΕΟΠ 1.3.012)

 

•Τεχνικός Διευθυντής Αγώνα: Κωνσταντόπουλος Δημήτρης

 

•Πληροφορίες: τηλ. 216-9390300, 6944526247 και στην ιστοσελίδα www.wob-races.com

 

Race sponsored by: WORLDOFBIKE

 

Διαδρομή:

 

Χάρτης:

 

Copyright @ All Rights Reserved

Call us: + 30 6944 526 247