Granfondo ΑΙΓΕΑΣ

GRAN FONDO "ΑΙΓΕΑΣ"

Τεχνικός Οδηγός Αγώνα

1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

Ο ποδηλατικός αγώνας δρόμου «Granfondo Aegeas» αποτελεί μια ποδηλατική εκδήλωση “Cycling for All” χαρακτήρα (συμμετοχή Elite, Juniors, Masters και Open/Sportive αθλητών).  Διοργανώνεται από τον Αθλητικό Όμιλο «Θησέας» με την τεχνική υποστήριξη της WORLDOFBIKE Total Cycling Solutions, με την άδεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) και της UCI.  Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 23.02.2020.  Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ για τις κατηγορίες Ανδρών, Νέων Ανδρών, Εφήβων, Γυναικών και Masters, όπως αυτές ορίζονται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ.


2. ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΈΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΡΙΚΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ


ΚΥΡΙΑΚΗ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 Ώρα εκκίνησης: 11:00 απόστασης 97,2χλμ.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Γήπεδο Μαλακάσας (προεκκίνηση) – Βόρειος Παράπλευρος Εθνικής Οδού ΠΑΘΕ και κίνηση των ποδηλατών σε αυτόν τον παράλληλο – Κόμβος Μαλακάσας (στρογγυλή πλατεία) – Παρεκκλήσι Αγίας Παρασκευής – Σείριος – Κόμβος Συκαμίνου (εκκίνηση) – Οινόφυτα περιφερειακά – Σχηματάρι – Κόμβος Σχηματαρίου Χαλκίδας – Κόμβος Ριτσώνας – Αριστερά προς Θήβα – ΕΟ44 (Θηβας – Χαλκίδας) – Ανισόπεδη διάβαση (Γέφυρα) – Αριστερά προς Νότιο Παράπλευρο Εθνικής Οδού ΠΑΘΕ προς Σχηματάρι – Δεξιά προς Τανάγρα – Τανάγρα – Δεξιά προς Άρμα – Άρμα (περιφερειακός) – Αριστερά προς Καλλιθέα – Κόμβος Καλλιθέας – Αριστερά προς Ασωπία – Ασωπία – Τανάγρα Είσοδος – Δεξιά προς Αρχαία Τανάγρα – Δεξιά προς Αγιο Θωμά – Αριστερά Οδός Ζωης Τερζή – Αυλώνα (Στρατόπεδο ΚΕΤΘ) – ΕΟ1 – Αυλωνα – Σφενδάλη - Τερματισμός

 


3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (ατομικές, ομαδικές) – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η συμμετοχή είναι επιτρεπτή, για τις παρακάτω κατηγορίες αθλητών:

 1. Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο κατηγορίας Elite (ανδρών – γυναικών) και Νέων Ανδρών. Εξαιρούνται οι παρακάτω περιπτώσεις:
  • Ποδηλάτες – μέλη σε ομάδα, εγγεγραμμένη στην UCI κατά το τρέχον έτος (2020)
  • Ποδηλάτες που έχουν πόντους UCI, κατά το τρέχον έτος και μέχρι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.
  • Ποδηλάτες που έχουν συμμετάσχει σε παγκόσμιο ή ηπειρωτικό πρωτάθλημα κατά το τρέχον έτος.
 2. Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο Εφήβων 17-18 ετών, σε κοινή κατάταξη με την κατηγορία Ανδρών.
 3. Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο Masters (ανδρών – γυναικών)
 4. Αθλητές – αθλούμενοι χωρίς αγωνιστικό δελτίο, με ικανότητα συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες.


Το Gran-Fondo είναι ένας αγώνας κατηγορίας “Cycling for All” όπως αυτή περιγράφεται από τους κανονισμούς της UCI, ανοικτό για όλους τους ποδηλάτες οι οποίοι συμμετέχουν, σε «ηλικιακά group».  Οι ηλικίες των αθλητών υπολογίζονται με βάση το ημερολογιακό έτος γέννησης (31/12), και όχι την ημερομηνία γέννησης.


ΟΜΑΔΙΚΟ: Κάθε σωματείο – μέλος της ΕΟΠ θα δηλωθεί στην ομαδική κατάταξη του Gran-Fondo (με τις παρακάτω προϋποθέσεις συμμετοχής:

 • Η ομάδα να έχει τουλάχιστον μια γυναίκα, ανεξαρτήτου ηλικίας
 • Η ομάδα να έχει τουλάχιστον έναν άνδρα, ανεξαρτήτου ηλικίας
 • Η ομάδα να έχει έναν ποδηλάτη σε ηλικιακό γκρουπ των 40+
 • Η ομάδα να έχει έναν ποδηλάτη σε ηλικιακό γκρουπ των 50+

Ηλικιακά γκρουπ:

ΑΝΔΡΕΣ 15-16, 17-18, 19-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65+

ΓΥΝΑΙΚΕΣ 17-18, 19-29, 30-39, 40+

Οι ηλικίες των αθλητών υπολογίζονται με βάση το ημερολογιακό έτος γέννησης (31/12), και όχι την ημερομηνία γέννησης.  Για να ισχύσει ένα ηλικιακό γκρουπ, θα πρέπει να δηλωθούν τουλάχιστον 6 ποδηλάτες ή 4 ποδηλάτισσες αντίστοιχα για τις γυναικείες κατηγορίες, διαφορετικά θα γίνει ενοποίηση με την αμέσως μαζικότερη και μικρότερη ηλικιακή κατηγορία.


3α. ΕΓΓΡΑΦΗ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι εγγραφές θα γίνουν ηλεκτρονικά, για όλους τους συμμετέχοντες, μέσω της φόρμας συμμετοχής της ιστοσελίδας

https://wob-races.com/register/aigeasregisteronline.html

3β. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τελευταία ημερομηνία εγγραφών:

Τετάρτη 19η Φεβρουαρίου 2020


3γ. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Δεκαπέντε ευρώ (15,-€) (το πακέτο περιέχει, αριθμό συμμετοχής, τροφοδοσία στις ζώνες τροφοδοσίας, τεχνική βοήθεια, ιατρική – παραϊατρική βοήθεια, αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής).  Για τους μη κατόχους αγωνιστικού δελτίου – μη μέλη σωματείου ΕΟΠ, το παράβολο συμμετοχής θα είναι είκοσι ευρώ (20,-€) και θα περιλαμβάνει επιπλέον και ασφάλεια ατυχήματος.  Το παράβολο συμμετοχής καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Alpha Bank με ΙΒΑΝ:

GR0201401300130002340017856 δικαιούχος: Κωνσταντοπούλου Γλυκερία

Δυνατότητα πληρωμής θα υπάρχει και στην Γραμματεία των αγώνων, μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης, και με οικονομική επιβάρυνση των 5,- € ανά περίπτωση.


4. ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΓΩΝΑ – ΩΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Γραμματεία για επιβεβαίωση συμμετοχών, παραλαβή αριθμών αγώνα, καθώς και λοιπές πληροφορίες, θα λειτουργήσει από 08:30 μέχρι και 10:30 στην περιοχή εκκίνησης (Μαλακάσα - Γήπεδο).  Όλοι οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από την Γραμματεία, για να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους, να υπογράψουν το φύλο αγώνα, και να παραλάβουν τα νούμερα τους όσοι δεν το έχουν κάνει τις προηγούμενες ημέρες.


5.ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Θα πραγματοποιηθεί Τεχνική Ενημέρωση για τους συμμετέχοντες στις 10:00 στον χώρο της Γραμματείας


6.ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ

Γενικότερα ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. και ειδικότερα για αγώνες δρόμου.

 

Θα δοθεί μια εκκίνηση για όλες τις κατηγορίες ποδηλατών ταυτόχρονα.  Παρόλα αυτά, αν ο αριθμός συμμετοχών το επιβάλλει μπορεί οι συμμετέχοντες να χωριστούν σε γκρουπ και να επιβληθεί μια διαφορά 30’’ δευτερολέπτων.  Η χρήση ποδηλάτου δρόμου είναι υποχρεωτική.

6α. ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Θα υπάρχουν οχήματα τεχνικής εξυπηρέτησης, με μηχανικό και εξοπλισμένα με διάφορους τροχούς καθώς και νερά και φρούτα.  Τα οχήματα neutral service θα κινούνται ως παρακάτω και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του Αλυτάρχη.

 • Ένα (1) όχημα θα ακολουθεί την κεφαλή του αγώνα
 • Δύο (2) ακόμα οχήματα ή και περισσότερα θα ακολουθούν ποδηλάτες, σύμφωνα με τις οδηγίες του Αλυτάρχη.

Όλα τα οχήματα θα έχουν ειδική σήμανση με κίτρινη χαρακτηριστική ταινία, και ένδειξη “NEUTRAL RACE SUPPORT”


6β. ΣΗΜΑΝΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΓΩΝΑ

Προκειμένου να είναι ευκόλως διακρινόμενα από τους συμμετέχοντες και το προσωπικό του αγώνα, θα υπάρχει ειδική σήμανση στα οχήματα (στα παρμπριζ), που εμπλέκονται στον αγώνα, όπως παρακάτω:

Ποδηλάτης, που λάβει βοήθεια από μη εξουσιοδοτημένο όχημα, θα του επιβληθεί ποινή, σύμφωνα με τους Κανονισμούς και κατόπιν απόφασης της Αγωνοδίκου επιτροπής.


6γ. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Στην διαδρομή, Θα υπάρξουv δυο (2) ζώνες τροφοδοσίας, καθώς και μια ακόμη στον τερματισμό.  Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει σήμανση για κάθε ζώνη τροφοδοσίας, καθώς και προειδοποιητικές πινακίδες 5χλμ και 1χλμ πριν την ζώνη τροφοδοσίας.  Σε κάθε ζώνη τροφοδοσίας θα υπάρχουν νερά, ισοτονικά ποτά και φρούτα και/ή άλλα τρόφιμα όπως ενεργειακές μπάρες κ.α.


6δ. ΟΡΙΑ ΧΡΟΝΟΥ

Κάθε ποδηλάτης, για να θεωρηθεί, ότι ολοκλήρωσε το Gran-Fondo και για να πάρει κατάταξη θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει του αγώνα σε 5 ώρες (όριο χρόνου).  Η Αγωνόδικος Επιτροπή, θα ελέγχει περιοδικά την κατάσταση του αγώνα (σε σχέση με το όριο χρόνου). 

 • Ένα (1) όχημα θα βρίσκεται στην ουρά της εκδήλωσης (όχημα – σκούπα), πίσω από τον τελευταίο συμμετέχοντα, με την ένδειξη “END OF RACE”.
 • Τα οχήματα με την ένδειξη «RACE OFFICIAL» θα ενημερώνουν περιοδικά τους ποδηλάτες που μένουν πίσω από τον ρυθμό των προπορευομένων, για την κατάσταση του αγώνα και τον χρόνο τους σε σχέση με τους προπορευόμενους. Οι ποδηλάτες αυτοί θα συνεχίζουν στην διαδρομή, σε ρυθμό γρήγορης βόλτας – προπόνησης, σεβόμενοι απολύτως τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, με δική τους ευθύνη για την προσωπική τους ασφάλεια, και θα δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία που απαιτούνται (καταβάσεις, διασταυρώσεις, γραμμές τραίνων κλπ.) και τον απαραίτητο σεβασμό στον Κ.Ο.Κ.
 • Ποδηλάτες, που εγκαταλείπουν ή που λάβουν εντολή από το όχημα σκούπα, είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τους αγωνιστικούς τους αριθμούς.

Το Granfondo «ΑΙΓΕΑΣ» είναι μια αγωνιστική εκδήλωση, η οποία διεξάγεται σε δημόσια οδό, (με διευκόλυνση της κίνησης των ποδηλατών όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι), και όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να σέβονται τον Κ.Ο.Κ. είτε κινούνται στο αγωνιστικό κομμάτι του Granfondo είτε στο μη αγωνιστικό.

6ε. ΣΗΜΑΝΣΗ ΑΓΩΝΑ

Η σήμανση του αγώνα θα παραμείνει στην διαδρομή καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας του αγώνα. Τα κόκκινα βέλη δείχνουν την κατεύθυνση του αγώνα, ενώ θα υπάρχουν πινακίδες για τα 30χλμ. καθώς και τα τελευταία 20, 10, 5, 3, 1km, 500m, 200m.  Ενδεικτικές πινακίδες σήμανσης:


7.ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΑΘΛΑ

 • Γενική Κατάταξη Granfondo, όπου οι 10 πρώτοι νικητές θα λάβουν χρηματικά έπαθλα αξίας 200ευρώ, ως εξής:

1ος: 80€, 2ος 50€, 3ος 30€, 4ος-5ος 20€

 • Κατάταξη ανά ηλικιακή κατηγορία, όπως αυτές αναφέρονται στο Άρθρο 3 του παρόντος και διαμορφώνονται με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής – Οι τρεις πρώτοι νικητές σε κάθε age group θα ανέβουν στο podium για την απονομή κυπέλλου.
 • Ομαδική κατάταξη – η ομάδα, που θα συγκεντρώσει τον μικρότερο άθροισμα των θέσεων των 4 καλύτερων αθλητών της. Η πρώτη νικήτρια ομάδα θα λάβει Κύπελλο.
 • Κάθε ποδηλάτης, που τερματίζει εντός του ορίου χρόνου των πεντε ωρών, θα λάβει αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής, αμέσως με τον τερματισμό του.
 • Κάθε σωματείο, που θα συμμετέχει με 10 και άνω ποδηλάτες συνολικά, θα λάβει αναμνηστικό έπαθλο αναγνώρισης της συμμετοχής, το οποίο θα παραλάβει από την Γραμματεία των αγώνων, κατά την εγγραφή των αθλητών.
 • Στα επίσημα φύλλα αγώνα, θα υπάρχει κατάταξη ανά αγωνιστική κατηγορία, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ. (Άρθρα 1.1.036 – 1.1.037)

 

8. ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές θα διεξαχθούν στον χώρο τερματισμού στις 15:00.  Για τα age-groups, που δεν θα έχει ολοκληρωθεί το podium απονομών (τριάδα) η τελετή απονομής θα γίνεται αμέσως με τον τερματισμό των τριών πρώτων του age-group.  Οι ποδηλάτες – νικητές θα προσέλθουν με την αγωνιστική τους ενδυμασία (φανέλα ομάδας κατ’ ελάχιστον) και χωρίς ποδήλατα.


9. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Σε περίπτωση, που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και της UCI.


10. ΠΟΙΝΕΣ

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.


11.ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ: ο κ. Κωνσταντόπουλος Αθανάσιος (ομοσπονδιακός κριτής ΕΟΠ)


12. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: ο κ. Κωνσταντόπουλος Δημήτρης, τηλ. 6944526247, email: worldofbike.management@gmail.com


13.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

 1. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
 2. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

 

14. ΧΑΡΤΗΣ – ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:Copyright @ All Rights Reserved

Call us: + 30 6944 526 247