Granfondo ΘΗΣΕΑΣ

GRAN FONDO "ΘΗΣΕΑΣ"

Τεχνικός Οδηγός Αγώνα

1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο ποδηλατικός αγώνας δρόμου Gran-fondo ΘΗΣΕΑΣ αποτελεί μια ποδηλατική εκδήλωση - Αγώνας “Cycling for All” χαρακτήρα με συμμετοχή Elite, U23, Juniors, Masters και Sportive αθλητών (συμμετοχή αθλητών – αθλητριών με ή χωρίς αγωνιστικό δελτίο). Διοργανώνεται από τον Αθλητικό Όμιλο «ΘΗΣΕΑΣ» και την τεχνική υποστήριξη της WORLDOFBIKE Total Cycling Solutions στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, και σε τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής με την άδεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) και της UCI. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Το Gran-fondo ΘΗΣΕΑΣ είναι η ομορφότερη ίσως διαδρομή της φετινής σειράς αγώνων Gran-fondo, με τα τοπία (βουνό, θάλασσα, κάμπος) και τα ιστορικά μνημεία να εναλλάσσονται διαρκώς και καθόλη την διάρκεια της διαδρομής. Για πρώτη φορά, θα υπάρχουν και δυο μικρά κομμάτια χωμάτινης διαδρομής, όπως προστάζει η νέα τάση στην ποδηλασία μεγάλων αποστάσεων (gravel sections)!
Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ για τις κατηγορίες Ανδρών, Νέων, Εφήβων, Γυναικών, Νεανίδων και Masters, όπως αυτές ορίζονται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ. Ο αγώνας προσμετράει επίσης στο Κύπελλο Π.Ε.Π.Α. 2022.


2. ΔΙΑΔΡΟΜΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Gran-fondo ΘΗΣΕΑΣ
Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, ώρα εκκίνησης 10:30, συνολική απόσταση: 88,6km
Διαδρομή: ΕΡΥΘΡΕΣ (Προεκκίνηση) – Δημοτικό Στάδιο Ερυθρών - Εθνικής Αντιστάσεως - Πλαταιών - Διαστάυρωση με Περιφερειακή Ερυθρών (Εκκίνηση αγώνα/Σημείο 0) - Πλαταιές (περιφερειακός) - Καπαρέλι - Λεύκτρα (περιφερειακός) - Ελλοπία - Ξηρονομή - Αλυκή - Άγιος Νικόλαος - Δόμβραινα (περιφερειακός) - Ε.Ο. Θήβας-Θίσβης - Λεοντάρι (περιφερειακός) - δεξιά προς Λεύκτρα - Gravel1 “Κανάλι Μόρνου” (0,8km) - Μελισσοχώρι - Διασταύρωση Καπαρέλι - δεξία προς Μεσαιωνικό Πύργο Πλαταιών - Gravel2 “Πηγάδι Γκούρα” (2,2km) - ΕΡΥΘΡΕΣ (Τερματισμός). Η απόσταση της προεκκίνησης είναι περίπου 1χλμ δεν συμπεριλαμβάνεται στα επίσημα αγωνιστικά χιλιόμετρα και δεν χρονομετρείται.
Τα 2 (Gravel Sections έχουν βατό δρόμο με σκληρή επιφάνεια, που δεν δημιουργούν προβλήματα κύλισης ακόμα και υπό συνθήκες βροχής.
Για τους συμμετέχοντες, διατίθεται και αρχείο gpx της διαδρομής


3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (ατομικές, ομαδικές) – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Η συμμετοχή είναι επιτρεπτή, για τις παρακάτω κατηγορίες αθλητών:
Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο κατηγορίας Elite και U23 (Ανδρών – Γυναικών).
Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο Εφήβων, Νεανίδων σε κοινή κατάταξη με την κατηγορία Ανδρών - Γυναικών, αντίστοιχα.
Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο Masters (Ανδρών – Γυναικών)
Αθλητές – αθλούμενοι χωρίς αγωνιστικό δελτίο, με ικανότητα συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες (SPORTIVE, μέλη της ΠΕΠΑ ή μη μέλη)
Το Gran-fondo ΘΗΣΕΑΣ είναι ένας αγώνας κατηγορίας “Cycling for All” όπως αυτή περιγράφεται από τους κανονισμούς της UCI, ανοικτό για όλους τους ποδηλάτες οι οποίοι συμμετέχουν, σε «ηλικιακά group», όπως παρακάτω:

ΑΝΔΡΕΣ:, 17-18, 19-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65+

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 17-18, 19-29, 30-39, 40+


Οι ηλικίες των αθλητών υπολογίζονται με βάση το ημερολογιακό έτος γέννησης (31/12), και όχι την ημερομηνία γέννησης.  Για να ισχύσει ένα ηλικιακό γκρουπ, θα πρέπει να δηλωθούν τουλάχιστον 6 ποδηλάτες ή 4 ποδηλάτισσες αντίστοιχα για τις γυναικείες κατηγορίες, διαφορετικά θα γίνει ενοποίηση με την αμέσως μαζικότερη και μικρότερη ηλικιακή κατηγορία.


ΟΜΑΔΙΚΟ: Κάθε σωματείο – μέλος της ΕΟΠ θα δηλωθεί στην ομαδική κατάταξη του Gran-Fondo (με τις παρακάτω προϋποθέσεις συμμετοχής:

•Η ομάδα να έχει τουλάχιστον μια γυναίκα, ανεξαρτήτου ηλικίας

•Η ομάδα να έχει τουλάχιστον έναν άνδρα, ανεξαρτήτου ηλικίας

•Η ομάδα να έχει έναν ποδηλάτη σε ηλικιακό γκρουπ των 40+

•Η ομάδα να έχει έναν ποδηλάτη σε ηλικιακό γκρουπ των 50+


4. ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΓΩΝΑ – ΩΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Γραμματεία των αγώνων για επιβεβαίωση συμμετοχών και παραλαβή αριθμών αγώνα, θα λειτουργεί την Κυριακή 16.10.2022 από 08:15 μέχρι 09:45 θα λειτουργεί στον χώρο συγκέντρωσης (Δημοτικό Στάδιο Ερυθρών) για επιβεβαίωση συμμετοχών και παραλαβή αριθμών, ενώ από 9:30 μέχρι 10:20, η Γραμματεία θα λειτουργήσει μόνο για τις υπογραφές των αθλητών/-τριων στο φύλλο αγώνα. Όλοι οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από την Γραμματεία, για να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους, να υπογράψουν το φύλο αγώνα, επιδεικνύοντας και την κάρτα υγείας τους. Κατά την διαδικασία των υπογραφών θα φορούν την αγωνιστική ενδυμασία και τους αριθμούς αγώνα.
Τεχνικό Συνέδριο/Ενημέρωση συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Γραμματείας την Κυριακή 16.10.2022 στις 09:30 στον χώρο της συγκέντρωσης.


5α. ΕΓΓΡΑΦΗ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι εγγραφές θα γίνουν ηλεκτρονικά, για όλους τους συμμετέχοντες, μέσω της φόρμας συμμετοχής της ιστοσελίδας

/register/thiseasregisteronline.html


5β. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τελευταία ημερομηνία εγγραφών:

Τρίτη 11η Οκτωβρίου 2022


5γ. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Είκοσι ευρώ (20,-€) (το πακέτο περιέχει, αριθμό συμμετοχής, τροφοδοσία στις ζώνες τροφοδοσίας, τεχνική βοήθεια, ιατρική – παραϊατρική βοήθεια, αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού).  Το παράβολο συμμετοχής καταβάλλεται υποχρεωτικά στον τραπεζικό λογαριασμό της Alpha Bank με ΙΒΑΝ:  GR5101409850985002786003941 δικαιούχος: Κωνσταντοπουλος Δημήτριος.


Στην αιτιολογία κατάθεσης θα πρέπει οπωσδήποτε να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμό του αγωνιζόμενου.  Συστήνεται οι αγωνιζόμενοι να κάνουν την κατάθεση, μέχρι την Πέμπτη 13.10.22 το αργότερο, προκειμένου να υπάρχει ενήμερη λίστα και να ενταχθούν όλοι οι ποδηλάτες στην λίστα εκκίνησης.
Πληρωμές στην Γραμματεία του αγώνα, θα γίνονται δεκτές, με εκ των προτέρων ενημέρωση από τον συμμετέχοντα προς την διοργάνωση, και επιπλέον επιβάρυνση 5,- ευρώ.


6. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ

Γενικότερα ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. και ειδικότερα για αγώνες δρόμου.

Οι Έφηβοι και Νεάνιδες θα αγωνιστούν με ελεύθερο ανάπτυγμα (λόγω κοινής κατάταξης με Άνδρες/Γυναίκες, αντίστοιχα).

Θα δοθεί μια εκκίνηση για όλες τις κατηγορίες ποδηλατών ταυτόχρονα. Παρόλα αυτά, αν ο αριθμός συμμετοχών το επιβάλλει μπορεί οι συμμετέχοντες να χωριστούν σε γκρουπ και να επιβληθεί μια διαφορά 30’’ δευτερολέπτων. Η χρήση ποδηλάτου δρόμου είναι αυστηρώς προτεινόμενη, παρόλα αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί, από Sportive συμμετέχοντες και άλλος τύπος ποδηλάτου (πχ.cyclo-cross, gravel κ.α.) με εξαίρεση ποδήλατα χρονομέτρησης ή ποδήλατα με αεροδυναμικές προεκτάσεις, fixed, πίστας, tandem ή recumbent οχήματα.


7. ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Θα υπάρχουν οχήματα τεχνικής εξυπηρέτησης, με μηχανικό και εξοπλισμένα με διάφορους τροχούς καθώς και νερά και φρούτα. Τα οχήματα neutral service θα κινούνται ως παρακάτω και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του Αλυτάρχη.
Ένα (1) όχημα θα ακολουθεί την κεφαλή του αγώνα.
Ένα (1) όχημα θα βρίσκεται στην ουρά του αγώνα (όχημα – σκούπα) supported by Gatsoulis bikes.
Ένα (1) ακόμα όχημα ή και περισσότερα θα ακολουθούν ποδηλάτες, σύμφωνα με τις οδηγίες του Αλυτάρχη.
Όλα τα οχήματα θα έχουν ειδική σήμανση με κίτρινη χαρακτηριστική ταινία, και ένδειξη “NEUTRAL RACE
SUPPORT”. Οργανωμένα σωματεία, που έχουν περισσότερους των 7 αθλητών (-τριων), θα μπορούν, σε συνεννόηση με τον διοργανωτή, να χρησιμοποιήσουν όχημα συνοδείας για τροφοδοσία και τεχνική υποστήριξη των αθλητών τους καθώς και άλλων συμμετεχόντων. Δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση να προσπερνούν το όχημα του Αλυτάρχη και δεν επιτρέπεται να δίνουν οδηγίες προς τους ποδηλάτες.8. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ
Στην διαδρομή, Θα υπάρξουν δυο (2) ζώνες τροφοδοσίας. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει σήμανση για κάθε ζώνη τροφοδοσίας, καθώς και προειδοποιητικές πινακίδες 5χλμ και 1χλμ πριν την ζώνη τροφοδοσίας. Σε κάθε ζώνη τροφοδοσίας θα υπάρχουν νερά, ισοτονικά ποτά και φρούτα και/ή άλλα τρόφιμα όπως ενεργειακές μπάρες κ.α.

Ποδηλάτης, που λάβει βοήθεια από μη εξουσιοδοτημένο όχημα, θα του επιβληθεί ποινή, σύμφωνα με τους Κανονισμούς και κατόπιν απόφασης της Αγωνοδίκου επιτροπής.


9α. ΟΡΙΑ ΧΡΟΝΟΥ
Κάθε ποδηλάτης, για να θεωρηθεί, ότι ολοκλήρωσε το Gran-fondo ΘΗΣΕΑΣ και για να πάρει κατάταξη θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει του αγώνα σε 4-½ ώρες (όριο χρόνου). Η Αγωνόδικος Επιτροπή, θα ελέγχει περιοδικά την κατάσταση του αγώνα (σε σχέση με το όριο χρόνου). Ένα (1) όχημα θα βρίσκεται στην ουρά της εκδήλωσης (όχημα – σκούπα), πίσω από τον τελευταίο συμμετέχοντα, με την ένδειξη “END OF RACE”.


Ποδηλάτες που μένουν σταδιακά πίσω από το κυρίως γκρουπ των αθλητών του αγώνα, συνεχίζουν στην διαδρομή, σε ρυθμό γρήγορης βόλτας – προπόνησης, σεβόμενοι απολύτως τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, με δική τους ευθύνη για την προσωπική τους ασφάλεια, και θα δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία που απαιτούνται (καταβάσεις, διασταυρώσεις, γραμμές τραίνων κλπ.) και τον απαραίτητο σεβασμό στον Κ.Ο.Κ.


Το Gran-fondo ΘΗΣΕΑΣ είναι μια αγωνιστική εκδήλωση, η οποία διεξάγεται σε δημόσια οδό, (με διευκόλυνση της κίνησης των ποδηλατών όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι), και όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να σέβονται τον Κ.Ο.Κ. είτε κινούνται στο αγωνιστικό κομμάτι του Gran-Fondo είτε στο μη αγωνιστικό.


9β. ΣΗΜΑΝΣΗ ΑΓΩΝΑ
Η σήμανση του αγώνα θα παραμείνει στην διαδρομή καθόλη την διάρκεια της ημέρας του αγώνα. Τα βέλη δείχνουν την κατεύθυνση του αγώνα, ενώ θα υπάρχουν πινακίδες για τα 30χλμ. καθώς και τα τελευταία 20, 10, 5, 3, 1km, 500m, 200m. Ενδεικτικές πινακίδες σήμανσης:

Προκειμένου να είναι ευκόλως διακρινόμενα από τους συμμετέχοντες και το προσωπικό του αγώνα, θα υπάρχει ειδική σήμανση στα οχήματα (στα παρμπρίζ), που εμπλέκονται στον αγώνα, όπως παρακάτω:

10α. ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ - ΕΠΑΘΛΑ

  1. Γενική Ατομική Κατάταξη.
  2. Κατάταξη ανά ηλικιακή κατηγορία, όπως αυτές αναφέρονται στο Άρθρο 3 του παρόντος και διαμορφώνονται με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής – Οι τρεις πρώτοι νικητές σε κάθε age group θα ανέβουν στο podium για την απονομή κυπέλλου.
  3. Ομαδική Κατάταξη (η ομάδα που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στο άρθρο 3 του παρόντος και θα έχει το μικρότερο άθροισμα των θέσεων των 4 καλύτερων αθλητών/-τριών της) – Η πρώτη νικήτρια ομάδα θα λάβει Κύπελλο.
  4. Κάθε ποδηλάτης, που τερματίζει εντός του ορίου χρόνου των 4,5 ωρών, θα λάβει αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού.
  5. Κάθε σωματείο, που θα συμμετέχει με 10 και άνω ποδηλάτες συνολικά, θα λάβει αναμνηστικό έπαθλο αναγνώρισης της συμμετοχής, το οποίο θα παραλάβει από την Γραμματεία των αγώνων, κατά την εγγραφή των αθλητών.
  6. Στα επίσημα φύλλα αγώνα, θα υπάρχει κατάταξη ανά αγωνιστική κατηγορία, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ. (Άρθρα 1.1.036 – 1.1.037)


10β. ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Οι απονομές θα διεξαχθούν στην χώρο στον χώρο Τερματισμού (Δημοτικό Στάδιο Ερυθρών) στις 14:00. Για τα age-groups, που δεν θα έχει ολοκληρωθεί το podium απονομών (τριάδα) η τελετή απονομής θα γίνεται αμέσως με τον τερματισμό των τριών πρώτων του age-group. Οι ποδηλάτες – νικητές θα προσέλθουν με την αγωνιστική τους ενδυμασία (φανέλα ομάδας κατ’ ελάχιστον) και χωρίς ποδήλατα.


11. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Σε περίπτωση, που ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και της UCI.


12. ΠΟΙΝΕΣ

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.


13. ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ:

Θα ανακοινωθεί από την ΕΟΠ


14. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διευθυντής Αγώνα είναι ο κ. Κωνσταντόπουλος Δημήτριος, τηλ. 6944526247 dimkon.cyclisme@gmail.com


15. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.  Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.


GS “Κανάλι Μόρνου 800m. GS Πηγάδι Γκούρα 2200mCopyright @ All Rights Reserved

Call us: + 30 6944 526 247