Granfondo ΑΙΓΕΑΣ

GRAN FONDO "ΑΙΓΕΑΣ"

Τεχνικός Οδηγός Αγώνα

1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο ποδηλατικός αγώνας δρόμου «Granfondo ΑΙΓΕΑΣΔ» αποτελεί μια ποδηλατική εκδήλωση “Cycling for All” χαρακτήρα (συμμετοχή Elite, Juniors, Masters και Sportive αθλητών).  Διοργανώνεται από τον Αθλητικό Όμιλο «Θησέας», με την συνεργασία της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών (ΠΕΠΑ), και με την άδεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) και της UCI.  Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 20.02.2022.  Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ για τις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών και Masters, όπως αυτές ορίζονται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ.  Νέοι Ανδρες, Εφηβοι συμμετέχουν στην κατηγορία Ανδρών.  Επίσης, η εκδήλωση και η κατάταξη των αγωνιζομένων – μελών της ΠΕΠΑ, θα προσμετρηθεί στο ετήσιο κύπελλο της Π.Ε.Π.Α.


2. ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • ΚΥΡΙΑΚΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022,  Ώρα εκκίνησης: 11:00 απόστασης 89,3χλμ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Γήπεδο Μαλακάσας (προεκκίνηση 4,2km) – Βόρειος Παράπλευρος Εθνικής Οδού ΠΑΘΕ – Στρατόπεδο Μαλακάσας (Εκκίνηση) – Οινόφυτα (περιφερειακά) – Σχηματάρι (περιφερειακά) – Κόμβος με ΕΟ Θήβας–Χαλκίδας – κατέυθυνση προς Θήβα – Δεξιά υπόγεια διάβαση προς Ελεώνα – Ελεώνας (περιφερειακά) – Άρμα – Ασωπία – Τανάγρα (είσοδος πόλης) – δεξιά προς Αρχαία Τανάγρα – δεξιά προς Άγιο Θωμά - αριστερά προς Αυλώνα (Οδός Τερζή) - (Στρατόπεδο ΚΕΤΘ) – ΕΟ1 – Αυλωνα – Σφενδάλη – Τερματισμός


3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (ατομικές, ομαδικές) – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η συμμετοχή είναι επιτρεπτή, για τις παρακάτω κατηγορίες αθλητών:

1. Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο κατηγορίας Elite (ανδρών – γυναικών) και Νέων Ανδρών.  Εξαιρούνται οι παρακάτω περιπτώσεις:

Ποδηλάτες – μέλη σε ομάδα, εγγεγραμμένη στην UCI κατά το τρέχον έτος (2022)

Ποδηλάτες που έχουν πόντους UCI, κατά το τρέχον έτος και μέχρι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

Ποδηλάτες που έχουν συμμετάσχει σε παγκόσμιο ή ηπειρωτικό πρωτάθλημα κατά το τρέχον έτος.

2. Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο Masters (ανδρών – γυναικών)

3. Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο Juniors (έφηβοι – νεανίδες) 17-18 ετών, σε κοινή κατάταξη με την κατηγορία Ανδρών (Γυναικών, αντίστοιχα)

4. Αθλητές – αθλούμενοι χωρίς αγωνιστικό δελτίο, με ικανότητα συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες (SPORTIVE, μέλη της ΠΕΠΑ ή μη μέλη)

Το Gran-Fondo είναι ένας αγώνας κατηγορίας “Cycling for All” όπως αυτή περιγράφεται από τους κανονισμούς της UCI, ανοικτό για όλους τους ποδηλάτες οι οποίοι συμμετέχουν, σε «ηλικιακά group», όπως παρακάτω:


ΑΝΔΡΕΣ:, 17-18, 19-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65+

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 17-18, 19-29, 30-39, 40+


Οι ηλικίες των αθλητών υπολογίζονται με βάση το ημερολογιακό έτος γέννησης (31/12), και όχι την ημερομηνία γέννησης.  Για να ισχύσει ένα ηλικιακό γκρουπ, θα πρέπει να δηλωθούν τουλάχιστον 6 ποδηλάτες ή 4 ποδηλάτισσες αντίστοιχα για τις γυναικείες κατηγορίες, διαφορετικά θα γίνει ενοποίηση με την αμέσως μαζικότερη και μικρότερη ηλικιακή κατηγορία.


ΟΜΑΔΙΚΟ: Κάθε σωματείο – μέλος της ΕΟΠ θα δηλωθεί στην ομαδική κατάταξη του Gran-Fondo (με τις παρακάτω προϋποθέσεις συμμετοχής:

•Η ομάδα να έχει τουλάχιστον μια γυναίκα, ανεξαρτήτου ηλικίας

•Η ομάδα να έχει τουλάχιστον έναν άνδρα, ανεξαρτήτου ηλικίας

•Η ομάδα να έχει έναν ποδηλάτη σε ηλικιακό γκρουπ των 40+

•Η ομάδα να έχει έναν ποδηλάτη σε ηλικιακό γκρουπ των 50+


3α. ΕΓΓΡΑΦΗ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι εγγραφές θα γίνουν ηλεκτρονικά, για όλους τους συμμετέχοντες, μέσω της φόρμας συμμετοχής της ιστοσελίδας

/register/aigeasregisteronline.html


3β. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τελευταία ημερομηνία εγγραφών:

Τετάρτη 16η Φεβρουαρίου 2022


3γ. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Είκοσι ευρώ (20,-€) (το πακέτο περιέχει, αριθμό συμμετοχής, τροφοδοσία στις ζώνες τροφοδοσίας, τεχνική βοήθεια, ιατρική – παραϊατρική βοήθεια, αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής).  Το παράβολο συμμετοχής καταβάλλεται υποχρεωτικά στον τραπεζικό λογαριασμό της Alpha Bank με ΙΒΑΝ:  GR5101409850985002786003941 δικαιούχος: Κωνσταντοπουλος Δημήτριος


Λόγω του εν ισχύ υγειονομικού πρωτοκόλλου ενάντια στην πανδημία, δεν θα επιτραπεί η καταβολή χρημάτων για την πληρωμή παραβόλων στην Γραμματεία των αγώνων.


4. ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΓΩΝΑ – ΩΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Γραμματεία για επιβεβαίωση συμμετοχών, παραλαβή αριθμών αγώνα, καθώς και λοιπές πληροφορίες, θα λειτουργήσει από 08:30 μέχρι και 10:30 στην περιοχή εκκίνησης (Μαλακάσα - Γήπεδο).  Όλοι οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από την Γραμματεία, για να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους, να υπογράψουν το φύλο αγώνα, και να παραλάβουν τα νούμερα τους όσοι δεν το έχουν κάνει τις προηγούμενες ημέρες.  Υπογραφές στα φύλλα αγώνα, μέχρι και 15’ πριν την εκκίνηση, με τους ποδηλάτες να προσέρχονται με την αγωνιστική τους εμφάνιση και τους αριθμούς τους, τοποθετημένους.

   

5. ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Θα πραγματοποιηθεί Τεχνική Ενημέρωση για τους συμμετέχοντες στις 10:15 σε ανοικτό χώρο, πλησίον της Γραμματείας.


6. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ

Γενικότερα ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. και ειδικότερα για αγώνες δρόμου.

Οι Έφηβοι και Νεάνιδες θα αγωνιστούν με ελεύθερο ανάπτυγμα (λόγω κοινής κατάταξης με Άνδρες/Γυναίκες, αντίστοιχα).

Θα δοθεί μια εκκίνηση για όλες τις κατηγορίες ποδηλατών ταυτόχρονα.  Παρόλα αυτά, αν ο αριθμός συμμετοχών το επιβάλλει μπορεί οι συμμετέχοντες να χωριστούν σε γκρουπ και να επιβληθεί μια διαφορά 30’’ δευτερολέπτων.  Η χρήση ποδηλάτου δρόμου, αποκλειστικά, είναι υποχρεωτική.


6α. ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Θα υπάρχουν οχήματα τεχνικής εξυπηρέτησης, με μηχανικό και εξοπλισμένα με διάφορους τροχούς καθώς και νερά και φρούτα.  Τα οχήματα neutral service θα κινούνται ως παρακάτω και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του Αλυτάρχη.

 • Ένα (1) όχημα θα ακολουθεί την κεφαλή του αγώνα
 • Δύο (2) ακόμα οχήματα ή και περισσότερα θα ακολουθούν ποδηλάτες, σύμφωνα με τις οδηγίες του Αλυτάρχη.

Όλα τα οχήματα θα έχουν ειδική σήμανση με κίτρινη χαρακτηριστική ταινία, και ένδειξη “NEUTRAL RACE SUPPORT”


6β. ΣΗΜΑΝΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΓΩΝΑ

Προκειμένου να είναι ευκόλως διακρινόμενα από τους συμμετέχοντες και το προσωπικό του αγώνα, θα υπάρχει ειδική σήμανση στα οχήματα (στα παρμπριζ), που εμπλέκονται στον αγώνα, όπως παρακάτω:


Ποδηλάτης, που λάβει βοήθεια από μη εξουσιοδοτημένο όχημα, θα του επιβληθεί ποινή, σύμφωνα με τους Κανονισμούς και κατόπιν απόφασης της Αγωνοδίκου επιτροπής.


6γ. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Στην διαδρομή, Θα υπάρξουv δυο (2) ζώνες τροφοδοσίας, καθώς και μια ακόμη στον τερματισμό.  Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει σήμανση για κάθε ζώνη τροφοδοσίας, καθώς και προειδοποιητικές πινακίδες 5χλμ και 1χλμ πριν την ζώνη τροφοδοσίας.  Σε κάθε ζώνη τροφοδοσίας θα υπάρχουν νερά, ισοτονικά ποτά και φρούτα και/ή άλλα τρόφιμα όπως ενεργειακές μπάρες κ.α.

  

6δ. ΟΡΙΑ ΧΡΟΝΟΥ

Κάθε ποδηλάτης, για να θεωρηθεί, ότι ολοκλήρωσε το Gran-Fondo και για να πάρει κατάταξη θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει του αγώνα σε 4 ώρες και 30’ (όριο χρόνου).  Η Αγωνόδικος Επιτροπή, θα ελέγχει περιοδικά την κατάσταση του αγώνα (σε σχέση με το όριο χρόνου). 

 • Τα οχήματα με την ένδειξη «RACE OFFICIAL» θα ενημερώνουν περιοδικά τους ποδηλάτες που μένουν πίσω από τον ρυθμό των προπορευομένων, για την κατάσταση του αγώνα και τον χρόνο τους σε σχέση με τους προπορευόμενους. Οι ποδηλάτες αυτοί θα συνεχίζουν στην διαδρομή, σε ρυθμό γρήγορης βόλτας – προπόνησης, σεβόμενοι απολύτως τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, με δική τους ευθύνη για την προσωπική τους ασφάλεια, και θα δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία που απαιτούνται (καταβάσεις, διασταυρώσεις, γραμμές τραίνων κλπ.) και τον απαραίτητο σεβασμό στον Κ.Ο.Κ.
 • Ένα (1) όχημα θα βρίσκεται στην ουρά της εκδήλωσης (όχημα – σκούπα), πίσω από τον τελευταίο συμμετέχοντα, με την ένδειξη “END OF RACE”. Ποδηλάτες, που εγκαταλείπουν ή που λάβουν εντολή από το όχημα – σκούπα, είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τους αγωνιστικούς τους αριθμούς.

Το Granfondo «ΘΗΣΕΑΣ» είναι μια κατά βάση αγωνιστική εκδήλωση, η οποία διεξάγεται σε δημόσια οδό, (με διευκόλυνση της κίνησης των ποδηλατών όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι), και όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να σέβονται τον Κ.Ο.Κ. είτε κινούνται στο αγωνιστικό κομμάτι του Granfondo είτε σε μη αγωνιστικό ρυθμό.


6ε. ΣΗΜΑΝΣΗ ΑΓΩΝΑ

Η σήμανση του αγώνα θα παραμείνει στην διαδρομή καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας του αγώνα. Τα κόκκινα βέλη δείχνουν την κατεύθυνση του αγώνα, ενώ θα υπάρχουν πινακίδες για τα 30χλμ. καθώς και τα τελευταία 20, 10, 5, 3, 1km, 500m, 200m.  Ενδεικτικές πινακίδες σήμανσης:7. ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΑΘΛΑ

 • Γενική Κατάταξη Granfondo, που θα ανακοινωθεί με την λήξη των αγώνων.
 • Κατάταξη ανά ηλικιακή κατηγορία, όπως αυτές αναφέρονται στο Άρθρο 3 του παρόντος και διαμορφώνονται με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής – Οι τρεις πρώτοι νικητές σε κάθε age group θα λάβουν Κύπελλο.
 • Ομαδική κατάταξη – η ομάδα, που θα συγκεντρώσει τον μικρότερο άθροισμα των θέσεων των 4 καλύτερων αθλητών της. Η πρώτη νικήτρια ομάδα θα λάβει Κύπελλο.
 • Κάθε ποδηλάτης, που τερματίζει εντός του ορίου χρόνου, θα λάβει αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής, αμέσως με τον τερματισμό του.
 • Κάθε σωματείο, που θα συμμετέχει με 10 και άνω ποδηλάτες συνολικά, θα λάβει αναμνηστικό έπαθλο αναγνώρισης της συμμετοχής, το οποίο θα παραλάβει από την Γραμματεία των αγώνων, κατά την εγγραφή των αθλητών.
 •  Στα επίσημα φύλλα αγώνα, θα υπάρχει κατάταξη ανά αγωνιστική κατηγορία, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ. (Άρθρα 1.1.036 – 1.1.037)


8. ΑΠΟΝΟΜΕΣ

  Εφόσον το πρωτόκολλο κατά της πανδημίας το επιτρέψει, θα διεξαχθούν απονομές, σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί εγκαίρως στους συμμετέχοντες.


  9. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ

  Σε περίπτωση, που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και της UCI.


  10. ΠΟΙΝΕΣ

  Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.


  11. ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ:

  Θα ανακοινωθεί από την ΕΟΠ


  12. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:

  ο κ. Κωνσταντόπουλος Δημήτρης, τηλ. 6944526247, email: worldofbike.management@gmail.com


  13. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

   1. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
   2. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.  Copyright @ All Rights Reserved

  Call us: + 30 6944 526 247