World-of-Cross Ilissia

Ο Αθλητικός Όμιλος Θησέας, σε συνεργασία με την Worldofbike Total Cycling Solutions, διοργανώνει αγώνες ενταγμένους στο αγωνιστικό καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, στα ακόλουθα αγωνίσματα:


 1. Ορεινής Ποδηλασίας MTB XCR (Cross Country Team Relay) Κατηγορίες: Μίνι, Νεολαίας
 2. Ορεινής Ποδηλασίας MTB XCC (Cross Country Short Track) Κατηγορίες: Παίδες - Κορασίδες, Παμπαίδες - Παγκορασίδες, Μίνι Μεγάλα Αγόρια - Κορίτσια, Μίνι Μικρά Αγόρια - Κορίτσια, Sportive Άνδρες - Γυναίκες 17+
 3. Cyclo-Cross (CX) Κατηγορίες: Άνδρες, Έφηβοι, Γυναίκες, Νεάνιδες, Μάστερς Ανδ-Γυν, Sportive 15+


Πρόγραμμα Αγώνων: Κυριακή, 20η Νοεμβρίου 2022

 • 09:30 Άνοιγμα Γραμματείας
 • 09.30–10.45 Διαδρομή διαθέσιμη για προπόνηση (πρόσβαση σε όσους έχουν πάρει αριθμούς αγώνα)
 • 11:00

1η εκκίνηση: MTB XCR - Σκυταλοδρομία Μίνι

2η εκκίνηση: MTB XCR - Σκυταλοδρομία Νεολαίας

Απονομές Σκυταλοδρομίας

 • 12.00

3η εκκίνηση: Cyclo-Cross (CX) κοινή εκκίνηση για όλες τις κατηγορίες (40’)

Απονομές Cyclo-Cross

 • 13:00

4η εκκίνηση: MTB XCC – Μίνι Μικρά Α-Κ (15’)

5η εκκίνηση: MTB XCC – Μίνι Μεγάλα Α-Κ (15’)

6η εκκίνηση: ΜΤΒ XCC – Παμπαίδες, Παγκορασίδες (20’)

7η εκκίνηση: ΜΤΒ XCC – Παίδες, Κορασίδες (20’)

8η εκκίνηση: Sportive 17+ Άνδρες - Γυναίκες (30’)

Απονομές Short-Track

 • 16:00 Λήξη αγώνων


Το πρόγραμμα των αγώνων, θα οριστικοποιηθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχών, και θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες.


Τοποθεσία: Η τοποθεσία είναι το Άλσος Ιλίσια στο κέντρο της Αθήνας, (Πρόσβαση – Parking Λεωφόρος Ουλοφ Πάλμε, Ζωγράφου)

Λεπτομέρειες διαδρομής: Η συνολική απόσταση είναι 1800m, δασικά μονοπάτια και τεχνικά ανηφορικά και κατηφορικά μονοπάτια (trails).


Συμμετοχή: Στους διασυλλογικούς αγώνες: Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να διαθέτουν αγωνιστικό δελτίο ΕΟΠ ή άλλης ποδηλατικής ομοσπονδίας, ενεργό για το 2022. Συμμετοχή στις κατηγορίες SPORTIVE, όποιος δεν είναι κάτοχος δελτίου ΕΟΠ, ενεργό για το 2022, στις ηλικίες που αναφέρονται παραπάνω. Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται την:


Πέμπτη, 17η Νοεμβρίου 2022


Σωματεία – μέλη ΕΟΠ, θα αποστείλουν ομαδική δήλωση συμμετοχής, στο email του διοργανωτή (thiseasclub@gmail.com) στην οποία θα αναγράφονται υποχρεωτικά ο αριθμός δελτίου, το έτος
γέννησης και το Ονοματεπώνυμο, του κάθε ποδηλάτη (-ισσας). Όλοι οι συμμετέχοντες ως SPORTIVE θα δηλώνονται ατομικά μέσω της ιστοσελίδας:


http://wob-races.com/register/ilissiaregisteronline.html


Δεν θα γίνουν εγγραφές στον χώρο της Γραμματείας, η οποία θα λειτουργεί μόνο για παράδοση αριθμών και υπογραφές στα φύλλα αγώνα.


Παράβολο συμμετοχής:

 • Cyclo-Cross (CX): Όλες οι κατηγορίες: 13,-€
 • ΜΤΒ XCC (Short Track): Όλες οι κατηγορίες: 8,-€
 • Δωρεάν συμμετοχή, για κάθε ομάδα σκυταλοδρομίας.

Το παράβολο συμμετοχής θα καταβληθεί στον τραπεζικό λογαριασμό Alpha-bank με ΙΒΑΝ: GR5101409850985002786003941, ατομικά για τους συμμετέχοντες στην Sportive και ομαδικά για τα σωματεία.  Τυχόν κρατήσεις από διατραπεζικές μεταφορές βαρύνουν τους συμμετέχοντες. Σε περίπτωση πληρωμής του παράβολου στην Γραμματεία, η επιβάρυνση θα είναι 2,- ευρώ, ανά
περίπτωση.


Γραφεία Αγώνα/Γραμματεία: Θα λειτουργεί σε χώρο πλησίον της εκκίνησης, την ημέρα του αγώνα από τις 09.30  Οι Αρχηγοί των ομάδων θα προσέρχονται για την επίδειξη δελτίων και την παραλαβή των αριθμών αγώνα. Υπογραφές στα φύλλα αγώνα, μέχρι και 30’ πριν την εκκίνηση κάθε κατηγορίας. Κάθε ποδηλάτης; Θα προσέρχεται με την αγωνιστική του ενδυμασία και τον αριθμό αγώνα τοποθετημένο. Τεχνική Ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από τον Αλυτάρχη, 45’ πριν την εκκίνηση κάθε αγωνίσματος (CX – MTB).

Κανονισμοί: Ο αγώνας διοργανώνεται με τους κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας, και πιο συγκεκριμένα στο άθλημα της Ορεινής Ποδηλασίας καθώς και αυτοί της UCI (για το Cyclo-cross). Σε ισχύ οι εγκύκλιοι της Τ.Ε. της Ε.Ο.Ποδηλασίας 10.1 και 10.2 (Αγωνίσματα XCC και XCR).


Περιοχή Τροφοδοσίας – Τεχνικής Βοήθειας: Μια (1) δίπλα στην περιοχή Εκκίνησης/Τερματισμού.  Μόνο εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι – μηχανικοί ομάδων θα έχουν πρόσβαση στην ζώνη τροφοδοσίας, τεχνικής βοήθειας και θα φέρουν καρτελάκι που θα τους παραχωρηθεί από τον διοργανωτή.


Ο κανονισμός του 80% ή της απόσυρσης αθλητών που χάνουν στροφή, θα αποφασιστεί από την Αγωνόδικο επιτροπή και θα ανακοινωθεί στους αθλητές, στο τεχνικό συνέδριο.


Οι αγώνες διεξάγονται με βάση το επικαιροποιημένο υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο της Ε.Ο.Π.


Έπαθλα: Ο Νικητής (-τρια) κάθε κατηγορίας των διασυλλογικών αγώνων ή Sportive, θα λάβει κύπελλο. Οι πέντε πρώτοι ποδηλάτες (-ισσες) κάθε κατηγορίας διασυλλογικών ή Sportive, όπως αυτές αναφέρονται παραπάνω, θα καλεστούν στις απονομές και θα λάβουν μετάλλιο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την τέλεση απονομής βραβείων για κάποια κατηγορία είναι η συμμετοχή πέντε ποδηλατών (ή τριών για τις γυναικείες κατηγορίες) ανά επίσημη κατηγορία ΕΟΠ και/ή ανά Age Group. Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει συγχώνευση κατηγοριών και απονομές επάθλων. Το πρόγραμμα των απονομών θα ανακοινωθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.


Απονομές Επάθλων: Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση κάθε αγωνίσματος.


Έλεγχος Αντιντόπινγκ: Σε περίπτωση που ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς
της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.


Ποινές: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.


Αλυτάρχης: Θα αποφασιστεί από την ΕΟΠ.


Διευθυντής αγώνα: Κωνσταντόπουλος Δημήτριος, τηλ.6944526247, thiseasclub@gmail.com


Αποδοχή Συμμετοχής - Προσωπικά Δεδομένα:
Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.  Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.


World-of-Cross 2022-2023 Ilissia

Copyright @ All Rights Reserved

Call us: + 30 6944 526 247