Schinias WORLDOFBIKE Criterium

Τεχνικός Οδηγός Αγώνα


1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο ποδηλατικός αγώνας δρόμου «Schinias Rowing Center – Worldofbike Criterium» αποτελεί μια ποδηλατική εκδήλωση αγωνιστικού χαρακτήρα.  Διοργανώνεται από τον Αθλητικό Όμιλο ΘΗΣΕΑΣ με την τεχνική υποστήριξη των WORLDOFBIKE Total Cycling Solutions, με την άδεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) και της UCI.  Ο αγώνας θα διεξαχθεί τo Σάββατο 07.07.2018.  Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ για τις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Παίδων, Masters, όπως αυτές ορίζονται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ.


2. ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η διαδρομή του Criterium είναι κυκλική, απόστασης 5.010 μέτρα, επαναλαμβανόμενη και ουσιαστικά πρόκειται για την περιμετρική οδό του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου του Σχινιά.  Για όλες τις κατηγορίες, πλην την Ανδρών η κατάταξη του αγώνα θα κριθεί από την σειρά τερματισμού στον τελευταίο γύρο του αγώνα.   Για την κατηγορία Ανδρών η κατάταξη του αγώνα θα είναι σύμφωνα με τη τον αριθμό των γύρων που καλύφθηκαν και το σύνολο των πόντων που αποκτήθηκαν κατά την διάρκεια των ενδιαμέσων σπρίντ (άρθρο 2.7.002).  Ακολουθεί πίνακας με τους πόντους που λαμβάνει κάθε ποδηλάτης, που περνά σε κάθε γύρο την γραμμή τερματισμού.


Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018


Ώρα εκκίνησης/Κατηγορίες: 17:00 Μάστερς (όλα τα ηλικιακά γκρουπ) και 17:02 Γυναίκες

Απόσταση: 35,060 km (7 στροφές)

Ώρα εκκίνησης/Κατηγορίες: 18:00 Παίδες και 18:02 ΟΠΕΝ/Sportive

Απόσταση: 30,070 km (6 στροφές)

Ώρα εκκίνησης/Κατηγορίες: 19:00 Άνδρες και 19.02 Έφηβοι

Απόσταση: 45,090 km (9 στροφές)


ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΠΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝΝικητής του αγώνα ο ποδηλάτης, που θα έχει καλύψει όλες τις στροφές του αγώνα και θα συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο πόντων.  Σε περίπτωση ισοβαθμίας αθλητών που έχουν καλύψει ίδιο αριθμό στροφών και έχουν συγκεντρώσει ίδιο αριθμό πόντων ισχύουν οι παρακάτω περιπτώσεις (άρθρο 2.7.023):

Νικητής αναδυκνείεται αυτός που έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες νίκες στον 3ο, 6ο και 9ο γύρο.

Σε νέα ισοπαλία, η θέση στο σπριντ του 9ου γύρου (τελευταίο σπριντ) θα καθορίσει το αποτέλεσμα.


3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ:

Η συμμετοχή είναι επιτρεπτή, για τις παρακάτω κατηγορίες αθλητών:

1.Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο έκδοσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ή άλλης Ομοσπονδίας μέλους της UCI, για τις κατηγορίες:

oΆνδρες (elite και νέοι),

oMasters (σε ηλικιακές υποκατηγορίες 30-39, 40-49, 50-59, 60+)

oΈφηβοι/Juniors (17-18 ετών)

oΠαίδες (15-16 ετών)

oΓυναίκες (Elite, Masters και/ή Juniors)

2.Αθλητές – αθλούμενοι χωρίς αγωνιστικό δελτίο, (ΟΠΕΝ/Sportive) χωρισμένοι σε ηλικιακά group 17-18, 19-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+ με ικανότητα συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες.  Οι ηλικίες των αθλητών υπολογίζονται με βάση το ημερολογιακό έτος γέννησης (31/12), και όχι την ημερομηνία γέννησης.  Για να ισχύσει μια αγωνιστική κατηγορία από αυτές που αναφέρονται παραπάνω θα πρέπει να δηλωθούν τουλάχιστον 6 ποδηλάτες ή 4 ποδηλάτισσες αντίστοιχα για τις γυναικείες κατηγορίες, διαφορετικά θα γίνει ενοποίηση με την αμέσως μαζικότερη και μικρότερη ηλικιακή κατηγορία.


4. ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΓΩΝΑ – ΩΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ – ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Γραμματεία για επιβεβαίωση συμμετοχών, παραλαβή αριθμών αγώνα, καθώς και λοιπές πληροφορίες, θα λειτουργεί στην εκκίνηση του αγώνα (Θέση Κερκίδες Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου) το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 από τις 14.30 μέχρι και 60’ πριν την εκκίνηση κάθε κατηγορίας.  Όλοι οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από την Γραμματεία, για να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους, να υπογράψουν το φύλο αγώνα, και να παραλάβουν τα νούμερά τους.

Το Τεχνικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 στις 16:15, στον χώρο της Γραμματείας.  Η παρουσία των αρχηγών – εκπροσώπων των σωματείων, καθώς και αθλητών Sportive/Open είναι αυστηρώς προτεινόμενη.


5α. ΕΓΓΡΑΦΗ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι εγγραφές θα γίνουν:

1.με αποστολή e-mail (αρχείο MS Excel) για τα σωματεία που επιθυμούν να κάνουν ομαδική δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@wob-races.com

2.για τους ποδηλάτες που θα τρέξουν ως (open/sportive) μόνον ηλεκτρονικά, μέσω της φόρμας συμμετοχής της ιστοσελίδας  www.wob-races.com/register/lakedoxaregisteronline.html


5β. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τελευταία ημερομηνία εγγραφών: 

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

5γ. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

•Πέντε ευρώ (5,-€) για κάθε Αθλητή με αγωνιστικό δελτίο έκδοσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ή άλλης Ομοσπονδίας μέλους της UCI.

•Δέκα ευρώ (10,-€) γιά κάθε αθλητή – αθλούμενο χωρίς αγωνιστικό δελτίο (Sportive).

Το πακέτο περιέχει, αριθμό συμμετοχής, υδροδοσία, τεχνική βοήθεια, ιατρική – παραϊατρική βοήθεια, ασφαλιστική κάλυψη ατυχήματος για την κατηγορία Sportive.  Το παράβολο συμμετοχής καταβάλλεται στην Γραμματεία των αγώνων, με την παραλαβή των αριθμών.

6. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΓΩΝΑ

Γενικότερα ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. και ειδικότερα για αγώνες δρόμου, και ειδικότερα για αγώνες criterium και σιρκουί (Κεφάλαια 7 και 8, Κανονισμοί Δρόμου).  Στις κατηγορίες Εφήβων και Παίδων ισχύει περιορισμός στο μέγιστο ανάπτυγμα του ποδηλάτου τους.


7. ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Θα υπάρχουν ένα όχηματα τεχνικής εξυπηρέτησης, με μηχανικό και εξοπλισμένο με διάφορους τροχούς που θα κινείται εντός αγωνιστικού χώρου σύμφωνα με τις οδηγίες του Αλυτάρχη, με ειδική σήμανση με κίτρινη χαρακτηριστική ταινία, και ένδειξη “NEUTRAL RACE SUPPORT”.  Τεχνική βοήθεια θα παρέχεται επίσης και από σταθερό σημείο, που θα υποδειχθεί από τους διοργανωτές.  Σε περίπτωση αναγνωρισμένου ατυχήματος όπως ορίζεται από τις διατάξεις που αφορούν τους αγώνες πίστας (άρθρο 3.2.021), ο ποδηλάτης έχει δικαίωμα ουδετεροποίησης σε έναν γύρο. Μετά από την ουδετεροποίηση, ο ποδηλάτης θα ξαναμπεί στον αγώνα, στη θέση που ήταν.  Προσοχή: δεν ισχύσει ο κανονισμός ουδετεροποίησης στην τελευταία στροφή κάθε εκκίνησης.  Στην κατηγορία Ανδρών, μετά από την ουδετεροποίηση, ο ποδηλάτης θα ξαναμπεί στον αγώνα, στη θέση που ήταν, αλλά δεν θα διεκδικήσει πόντους στο αμέσως επόμενο ενδιάμεσο σπριντ (άρθρο 2.7.022).


8. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Κατά την διάρκεια των αγώνων, δεν υπάρχει τροφοδοσία/υδροδοσία, λόγω της μικρής διάρκειας διεξαγωγής του αγωνίσματος. Παρόλα αυτά και κάτω από ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες, ο Αλυτάρχης των αγώνων, μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά.


9α. ΟΡΙΑ ΧΡΟΝΟΥ

Ποδηλάτης ή γκρουπ ποδηλατών των είκοσι (20) ή λιγότερων αθλητών, που έμειναν πίσω και πιάστηκαν ή πρόκειται να πιαστούν από τους ποδηλάτες που προηγούνται, θα βγαίνουν εκτός αγώνα με υπόδειξη της Αγωνοδίκου Επιτροπής.  Εάν πρόκειται για ομάδα περισσοτέρων των 20 ποδηλατών, η Αγωνόδικος Επιτροπή θα αποφασίσει εάν αυτοί ποδηλάτες μπορούν να συνεχίσουν ή να αποκλείονται.


9β. ΣΗΜΑΝΣΗ ΑΓΩΝΑ

Η σήμανση του αγώνα θα παραμείνει στην διαδρομή καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα.  Τα κόκκινα βέλη δείχνουν την κατεύθυνση του αγώνα, ενώ θα υπάρχουν πινακίδες 3km, 2km, 1km, 500m, 200m


10α. ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

Κατάταξη ανά αγωνιστική κατηγορία ΕΟΠ.  Για την κατηγορία Ανδρών, θα βραβευτούν ξεχωριστά οι Νέοι Άνδρες, εφόσον δηλωθούν τουλάχιστον 6 ποδηλάτες.  Το ίδιο θα ισχύει για βράβευση ανά ηλικιακή υποκατηγορία Masters.

Κατάταξη ανά ηλικιακή κατηγορία OPEN/Sportive, όπως αυτές αναφέρονται στο Άρθρο 3 του παρόντος και διαμορφώνονται με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

Οι τρεις πρώτοι νικητές σε κάθε κατηγορία/υποκατηγορία/ηλικιακό γκρουπ θα ανέβουν στο podium για την απονομή μεταλλίων.

Στα επίσημα φύλλα αγώνα, θα υπάρχει κατάταξη ανά αγωνιστική κατηγορία, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ. (Άρθρα 1.1.036 – 1.1.037)

Έπαθλα – δωροεπιταγές από το ηλεκτρονικό κατάστημα worldofbike.gr για αγορές προϊόντων συγκεκριμένων brands, θα δοθούν στους νικητές ως ακολούθως:


Αγωνιστική Κατηγορία 1η θέση 2η θέση 3η θέση 4η θέση 5η θέση

Άνδρες (μαζί με Νέους)           50€         30€         20€      15€           15€

Γυναίκες                                     50€          30€         20€                     

Masters (γενική κατάταξη)      30€         20€          15€       10€           10€

Έφηβοι                                       20€          15€          10€

Παίδες                                        20€           15€        10 €

Open/Sportive (γενική κατάταξη) 20€  15€         10€                                   


10β. ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές θα διεξαχθούν στον χώρο τερματισμού στις 20:20.   Οι ποδηλάτες – νικητές θα προσέλθουν με την αγωνιστική τους ενδυμασία (φανέλα ομάδας κατ’ ελάχιστον) και χωρίς ποδήλατα.


11. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Σε περίπτωση, που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και της UCI.


12. ΠΟΙΝΕΣ

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.


13. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διευθυντής Αγώνα είναι ο κ. Κωνσταντόπουλος Δημήτρης, τηλ. 6944526247


14. ΧΑΡΤΗΣ – ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

 


Η διαδρομή είναι επίπεδη και η θετική υψομετρική διαφορά ανά γύρο είναι 7 μέτρα. (πηγή: Strava.com)Θέση/Γύρος

1ος

2ος

3ος

4ος

5ος

6ος

7ος

8ος

9ος

2

2

5

2

2

5

2

2

5333222111

Call us: + 30 6944 526 247

3-4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

7ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΦΑΛΙΟΣ (Medio Fondo ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ - Gran Fondo ΔΕΛΦΟΙ)

Copyright @ All Rights Reserved