ACROPOLIS Track GrandPrix


Akropolis Gran Prix 2019


Ο Αθλητικός Όμιλος Θησέας, σε συνεργασία με τον ΠΤΡΣΠ Πόρτο Λεόνε, και την Τεχνική Υποστήριξη της Worldofbike Total Cycling Solutions, διοργανώνουν διασυλλογικούς αγώνες πίστας (ημερίδα),  με την επωνυμία «Ακρόπολις Γραν Πρι Πίστας 2019» στις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, Γυναικών, Παίδων, Κορασίδων, Masters, καθώς και αγώνες επίδειξης για Παμπαίδες – Πανκορασίδες.


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ:


Ημερομηνία:23.04.2019, Ώρα έναρξης αγώνων: 16:00


Τόπος: Αθήνα – Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ (Πίστα 250μ. – Καλυμμένη)


Αγωνίσματα:


ΑΝΔΡΕΣ: Αγώνας με Αποκλεισμό, Αγώνας Πόντων, Αγώνας Σκρατς

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: (και Νεάνιδες): Αγώνας με Αποκλεισμό, Αγώνας Τέμπο

ΕΦΗΒΟΙ: Αγώνας με Αποκλεισμό, Αγώνας Πόντων

ΜΑΣΤΕΡΣ: Αγώνας με Αποκλεισμό, Αγώνας Σκρατς

ΠΑΙΔΕΣ: Αγώνας με Αποκλεισμό, Αγώνας Σκρατς

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: Αγώνας με Αποκλεισμό, Αγώνας Σκρατς

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ-ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: Αγώνας Επιδειξης: Αγώνας Σκρατς με αποκλεισμό


Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Ποδηλασίας και ειδικότερα για την ποδηλασία πίστας, καθώς και τους ειδικούς κανονισμούς αγώνα όπως αυτοί περιγράφονται παρακάτω:


Ειδικοί Κανονισμοί Αγώνων :

Κάθε σωματείο, μέλος της Ε.Ο.Ποδηλασίας έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με απεριόριστο αριθμό ποδηλατών, με δελτίο ενεργό για το 2019. Απαραίτητη για την εγγραφή – παραλαβή αριθμών, και η προσκόμιση στην Γραμματεία, της κάρτας υγείας ποδηλάτη.


Λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας του αγωνιστικού χώρου, θα υπάρξουν όρια συμμετοχών ανά αγώνισμα (εφόσον χρειαστεί), προκειμένου να αποφευχθεί η πραγματοποίηση προκριματικών αγώνων (σε τέμπο, σκρατς, πόντους, αποκλεισμό), και οι αγώνες να ολοκληρωθούν στον χρόνο, όπως αυτός αναφέρεται στο πρόγραμμα των αγώνων.


Στα αγωνίσματα, που αναφέρονται στο πρόγραμμα, και σε περίπτωση, που δηλωθούν να συμμετάσχουν περισσότεροι από 24 ποδηλάτες, θα διεξαχθούν δυο (ή περισσότεροι) Τελικοί Αγώνες, ως ξεχωριστοί αγώνες σε κατάταξη. Τα κριτήρια για την επιλογή συμμετοχής σε έναν εκ των δύο αγώνων:

  • Η κατηγορία του συμμετέχοντα (πχ. Άνδρας, Νέος, Έφηβος)
  • Το έτος γέννησης του συμμετέχοντα.
  • Ο αριθμός συμμετεχόντων του σωματείου του συμμετέχοντα ανά αγώνισμα.
  • Άλλα κριτήρια που θα ορίσει η Αγωνόδικος Επιτροπή. Υπευθυνοι για τον καταρτισμό των λιστών εκκίνησης είναι τα μέλη της Αγωνόδικου Επιτροπής


Η χρήση κράνους και ποδηλάτου με προδιαγραφές πίστας είναι υποχρεωτική και στις επίσημες προπονήσεις. Επίσης κατά την διάρκεια των επίσημων προπονήσεων και των αγώνων δεν επιτρέπεται η χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής (ενδοεπικοινωνίας, walkman, mp3 player κλπ.) με κίνδυνο αποκλεισμού του ποδηλάτη.


Αγώνες Επίδειξης – Κανονισμός διεξαγωγής:

Αγώνας Σκρατς με αποκλεισμό.  Ο αγώνας ξεκινάει και κάθε δεύτερο γύρο, θα αποκλείεται ο ποδηλάτης που ο οπίσθιος τροχός του θα περνάει τελευταίος την γραμμή τερματισμού.  Μόλις οι ποδηλάτες φτάσουν τον αριθμό 5, θα συνεχίσουν με αγώνα 5 στροφών, εκ των οποίων θα αναδειχθουν οι τελικοί νικητές του αγώνα.  Υποχρεωτικά συμμετέχουν ποδηλάτες με ποδήλατο τύπου πίστας, αποκλειστικά.  Στους αγώνες επίδειξης ισχύει το μέγιστο ανάπτυγμα για κάθε κατηγορία, όπως αυτό αναφέρεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ.


Σε όλα τα αγωνίσματα οι ποδηλάτες θα συμμετέχουν με τις δηλωμένες εμφανίσεις των σωματείων τους.


Τόπος και Ώρες Λειτουργίας Γραμματείας: Η Γραμματεία θα λειτουργεί εντός του αγωνιστικού χώρου του ποδηλατοδρομίου, την ημέρα των αγώνων, από τις 13:30. Τις ώρες λειτουργίας θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα.  Σωματεία, που επιθυμούν αλλαγές στις δηλώσεις συμμετοχών σγότερο την προηγούμενη ημέρα της διεξαγωγής του αγωνίσματος. Για όλους τους συμμετέχοντες πλην αυτούς των αγώνων επίδειξης θα υπάρχει παράβολο συμμετοχής 5,-€ (πέντε ευρώ) ανά αγώνισμα, το οποίο θα καταβάλλεται στην Γραμματεία των αγώνων, την ώρα της παραλαβής των αγωνιστικών αριθμών.


Δηλώσεις Συμμετοχής: Η δήλωση συμμετοχής κάθε σωματείου πρέπει να αποσταλεί μέχρι και την Παρασκευή 19.04.2019, στο e-mail thiseasclub@gmail.com, στο επισυναπτόμενο έντυπο συμμετοχής.  Στις δηλώσεις συμμετοχής θα φαίνεται με ευκρίνεια, το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου, και το έτος γέννησης του αθλητή. Επίσης θα αναφέρεται και ο Αρχηγός – Συνοδός κάθε ομάδας.


Τεχνικό Συνέδριο: Την ημέρα του αγώνα και ώρα 15:00 στον χώρο της Γραμματείας των αγώνων. Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική.


Έπαθλα: Στον αγώνα θα δοθούν οι παρακάτω βραβευσεις:

Μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές (-τριες) σε κάθε αγώνισμα.

Χρηματικά έπαθλα 15,-€ στους πρώτους νικητές των αγωνισμάτων των κατηγοριών Ανδρών, Εφήβων, Γυναικών και Παίδων. Συνολικά χρηματικά έπαθλα, αξίας 135,-€


Απονομές Επάθλων: Όπως ορίζονται από το πρόγραμμα. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.


Πρόγραμμα Αγώνων: Ακολουθεί το πρόγραμμα των αγώνω, το οποίο μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα (πχ. αναβολή αγωνισμάτων, σύμπτυξη κατηγοριών κλπ.). Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ό,τι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο διοργανωτής και η αγωνόδικος επιτροπή.


Αλυτάρχης αγώνων: Κωνσταντόπουλος Αθανάσιος


Υπευθυνος διοργάνωσης: Κωνσταντόπουλος Δημήτριος τηλ.6944-526247, 210-7488692


Προσωπικά δεδομένα: Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή (αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις τους, φωτογραφίες, βίντεο, να δίνονται στον τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης , τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή όμιλο και τους συνδιοργανωτές.

Copyright @ All Rights Reserved

Call us: + 30 6944 526 247